Jahač bez cilja: I HSP-ovi ministri u tzv. Vladi FBiH protiv tzv. Budimira

Zahtjev nametnutog predsjednika FBiH Živka Budimira da revizijski timovi Federalnog ministarstva za pitanje branitelja i invalida rata zaustave daljnju reviziju korisnika braniteljsko-invalidske zaštite dok se ona ne vrati, kako je kazao, u zakonske okvire nije prihvaćen, piše VL.

Podršku dali Helezu

Umjesto da razmotre zahtjev nametnutoga predsjednika FBiH, na posljednjoj sjednici federalna Vlada u kojoj ima i ministara iz HSP-a, stranke iz čijih je redova Budimir imenovan na spomenutu poziciju, jednoglasno su, kako stoji u službenom priopćenju, prihvatili odluku kojom se utvrđuju kadrovske i materijalne pretpostavke za izvršenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite.

Federalni ministri su zaključili da su za provođenje Zakona zaduženi revizijski timovi za kontrolu i revizijski tim za koordinaciju, a kadrovske i materijalne pretpostavke za njihov rad bit će osigurane u okviru sredstava proračuna Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ne samo da revizija nije zaustavljena po nalogu predsjednika FBiH, nego je odlučeno da s ciljem osiguranja kadrovskih pretpostavki za provođenje zakona, resorni federalni ministar može angažirati vanjske suradnike na temelju ugovora o djelu.

Revizija ide dalje

I HSP-ovi ministri u tzv. Vladi FBiH protiv Budimira

Spomenimo da je Živko Budimir prije nekoliko dana najavio kako će ministru za braniteljska i invalidska pitanja FBiH, premijeru Nerminu Nikšiću i Zavodu PIO/MIO, poslati obavijest o obustavljanju revizija, jer iskače iz zakonskih okvira. Planirao je pozvati županijske ministre za ova pitanja, direktore uprava za pitanja branitelja i ratnih vojnih invalida, da povuku prijedloge za imenovanja članova revizijskih timova i zaustave dalju reviziju.

Podsjetimo da je nametnuti predsjednik FBiH Živko Budimir 11. travnja ove godine donio odluku o raspuštanju Tima za koordinaciju revizijskih timova, i to stoga što spomenuti tim nije ili je bio spriječen da radi svoj posao: koordinirati, pratiti i nadzirati rad revizijskih timova, praviti planove za njihov rad i slično.

Unatoč odluci predsjednika FBiH o raspuštanju Tima za koordinaciju, Ministarstvo za pitanje branitelja i invalida rata je nastavilo po staroj praksi. Sad za to ima i potporu federalne Vlade, koja je stigla i od HSP-ovih ministara, piše večernjak.(Dnevnik.ba)