Utorak, 28 svibnja, 2024

APSURD: Bošnjaci izlobirali gostovanje negatoru srebreničkog genocida a na Srebrenicu ugostili negatore armenskog

Must Read

Čelnici osam institucija, prijatelja BiH, isti oni koji su pozdravili gostovanje zamjenika turskog premijera na Potočarima, zamjenika koji jednako kao i premijer Turske negira genocid nad Armencima   zahtijevali su da se otkaže predavanje Michaela Parentia, jednog od negatora genocida nad Bošnjacima u BiH, uputili su pismo predsjedniku Centra za mir i pravdu “San Jose” dr. G. Sharatu Linu u kojem su izrazili zahvalnost zbog odluke o otkazivanju tog predavanja.

U ime žrtava zločina agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, posebno Bošnjacima, uime više hiljada američkih Bošnjaka koji žive u Kaliforniji, te u ime više od 350.000 sjevernoameričkih Bošnjaka, od kojih su većina žrtve zločina agresije i genocida, izražavamo zahvalnost zbog odluke Upravnog odbora Centra za mir i pravdu “San Jose” da udovolje zahtjevima da se otkaže predavanje Michaela Parentia zakazano za 31. maj.

To se navodi u pismu zahvalnosti koji su potpisali predstavnici Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Instituta za istraživanje genocida Kanada, Američkog savjetodavnog vijeća za BiH, Bosansko-američkog instituta za genocid i obrazovnog centra, Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, Bošnjačke kulturne zajednice “Preporod” Sarajevo, Vijeća bh. organizacija u Australiji i Društva za ugrožene narode Njemačke.

“Zahvaljujemo se na vašoj spremnosti da se susretnete i razgovorate s preživjelim žrtvama genocida iz bošnjačke zajednice u Kaliforniji. Vaša odluka da udovoljite našim zahtjevima je pravedna i podrška za istinu i pravdu u svijetu. Zahvaljujemo vam na spremnosti da preispitate svoju originalnu odluku uime žrtava zločina agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, zbog hiljada onih koji su silovani, mučeni u koncentracionim logorima smrti, ubijeni i nasilno protjerani sa svoje zemlje”, stoji u pismu zahvalnosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -