Published On: Sri, svi 16th, 2012

APSURD: Bošnjaci izlobirali gostovanje negatoru srebreničkog genocida a na Srebrenicu ugostili negatore armenskog

Čelnici osam institucija, prijatelja BiH, isti oni koji su pozdravili gostovanje zamjenika turskog premijera na Potočarima, zamjenika koji jednako kao i premijer Turske negira genocid nad Armencima   zahtijevali su da se otkaže predavanje Michaela Parentia, jednog od negatora genocida nad Bošnjacima u BiH, uputili su pismo predsjedniku Centra za mir i pravdu “San Jose” dr. G. Sharatu Linu u kojem su izrazili zahvalnost zbog odluke o otkazivanju tog predavanja.

U ime žrtava zločina agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, posebno Bošnjacima, uime više hiljada američkih Bošnjaka koji žive u Kaliforniji, te u ime više od 350.000 sjevernoameričkih Bošnjaka, od kojih su većina žrtve zločina agresije i genocida, izražavamo zahvalnost zbog odluke Upravnog odbora Centra za mir i pravdu “San Jose” da udovolje zahtjevima da se otkaže predavanje Michaela Parentia zakazano za 31. maj.

To se navodi u pismu zahvalnosti koji su potpisali predstavnici Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Instituta za istraživanje genocida Kanada, Američkog savjetodavnog vijeća za BiH, Bosansko-američkog instituta za genocid i obrazovnog centra, Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, Bošnjačke kulturne zajednice “Preporod” Sarajevo, Vijeća bh. organizacija u Australiji i Društva za ugrožene narode Njemačke.

“Zahvaljujemo se na vašoj spremnosti da se susretnete i razgovorate s preživjelim žrtvama genocida iz bošnjačke zajednice u Kaliforniji. Vaša odluka da udovoljite našim zahtjevima je pravedna i podrška za istinu i pravdu u svijetu. Zahvaljujemo vam na spremnosti da preispitate svoju originalnu odluku uime žrtava zločina agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, zbog hiljada onih koji su silovani, mučeni u koncentracionim logorima smrti, ubijeni i nasilno protjerani sa svoje zemlje”, stoji u pismu zahvalnosti.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare