ORUŽANI NAPAD ISLAMISTA u SAD-U Texas: Džihadisti napali izložbu karikatura proroka Muhameda, policija ubila obojicu napadača

Dva naoružana muškarca otvorila su vatru u nedjelju u Garlandu, Texas, gdje se održavala izložba karikatura proroka Muhameda nakon čega ih je ubrzo ubila policija, kažu službeni izvori.

Dvojica muškaraca približila su se u automobilu centru Curtis Culwell gdje je završavalo natjecanje u karikaturama i otvorili su vatru na časnika zaduženog za sigurnost, kaže se u priopćenju grada Garlanda.

Policajci su odgovorili i ubili dvojicu muškaraca, a časnik za sigurnost teško je ranjen.

 

Natjecanje je organizirala američka udruga “American Freedom Defense Initiative”, poznata po svojim antiislamskim stavovima a na njemu je nazočan bio i Geert Wilders, radikalno orijentiran nizozemski političar i antislamist koji je na listi za odstrel džihadista.

 

U govoru na izložbi, Wilders je objasnio zašto podupire natjecanje u karikaturama, rekavši da je crtanje Proroka i kršenje jednog od najvećih islamskih tabuo “čin oslobođenja”.

“Naša poruka danas je vrlo jednostavna: nikad nećemo dopustiti da nam divljaštvo, da nam islam oduzmu slobodu govora”, rekao je Wilders gostima na izložbi.