Published On: Čet, tra 28th, 2022

Oršolić i Tomašević razgovarali o suradnji Orašja i Zagreba na prekograničnim projektima EU-a

Gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić i šef njegova Ureda Ilija Baotić bili su na sastanku u Gradu Zagrebu kod gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

S gradonačelnikom Tomaševićem i njegovim suradnicima razgovarali su o daljnjoj suradnji u području kulture između ova dva grada te o mogućnostima uspostave suradnje na prekograničnim projektima Europske unije, objavili su iz Grada Orašje.

Kako navode, gradonačelnik Orašja upoznao je predstavnike Grada Zagreba o trenutnom stanju u tom gradu, razvoju nakon Domovinskog rata, u kojem su sudjelovali i branitelji iz Zagreba, oporavku nakon poplava, odlaskom mladih, dobivanju statusa grada, o prošlogodišnjem proračunskom suficitu kao i o namjerama Grada Orašje za izgradnjom reciklažnog dvorišta.

Nadalje, razgovarano je i o drugim projektima na kojima je počela implementacija: Beer fest, Sportska lučica, izgradnja Doma zdravlja i obnova Kinodvorane.

Zagrebački gradonačelnik upoznao je goste sa svojim aktivnostima, namjerama i razvojnim projektima Grada Zagreba te obećao doći u Orašje za Dane hrvatskog filma “Ivo Gregurević”, manifestaciji kojoj je i Grad Zagreb bivao pokrovitelj, ili za Dan Grada Orašja.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
3 mjeseci prije

106.HVO NIJE DIO UZP HRHFOSNE..ZAHVALJUJUCI STO JE U OVOJ BRIGADI BILO POLA BOSNJAKA ORASJA I BOS. POSAVINE , PO NJOFRINOJ IZDAJI BRODA DERVENTE …