ODLAZAK ZLATKOVOG GOEBBELSA: Hadžiomerović i službeno smijenjen sa mjesta urednika programa

Nakon što je prije nekoliko dana Slobodna Bosna objavila da je Upravni odbor Federalne televizije smijenio urednika tv programa i multimedije, a vodstvo FTV-a i predsjednik Upravnog odbora Igor Soldo istu demantirali, Bakiru Hadžiomeroviću danas je i službeno uručena pismena odluka o premještanju na mjesto komentatora.Time je još jednom potvrđen totalni kaos unutar Federalne televizije u kojoj se odluke donose ‘preko noći’, mimo uobičajenih zakonskih procedura i izglasavanje istih od strane Upravnog odbora.

Naime, predsjednik UO FTV-a jedan od Zlatkovih igrača koji je slično potrošen kao i Bakir,  Igor Soldo potvrdio je za  da Upravni odbor ni ovoga puta nije bio upoznat sa odlukom o smjeni, niti je za nju glasao.

–  To je odluka generalnog direktora, Upravni odbor smjenu Bakira Hadžiomerovića uopće nije razmatrao, niti je oko nje konzultiran. Ali ja, Igor Soldo, predsjednik UO Federalne televizije, podržavam svaku odluku generalnog direktora Džemala Šabića, pa tako i ovu, kratko ali kategorično je prokomentirao Soldo nastojeći si na taj način sačuvati poziciju.

Kako saznajemo, Bakir Hadžiomerović je sa pozicije urednika tv programa i multimedije prebačen na mjesto komentatora, čime su zaokružena nedavne kadrovske izmjene unutar Informativnog programa FTV-a, kada je na poziciju urednika vijesti, umjesto Damira Kaletovića, imenovan Avdo Avdić, a umjesto Željka Tice za urednika DESK-a imenovana Elma Kazagić.

Službenih informacija o smjeni Bakira Hadžiomerovića još nema, a nije poznato ni ko je imenovan na mjesto urednika tv programa i multimedije.

NO budući da je SDA odradila ove smjene, a njena pozicija u vlasti FBIH od danas je upitna može se očekivati da Avaz preuzme uskoro kontrolu nad modernom bošnjačkom medijskom strojnicom.

poskok.info