Subota, 13 srpnja, 2024

Norvežani zabrinuti za nezavisnost sudstva

Must Read

Norveško veleposlanstvo ovim izražava zabrinutost u povodu najnovijih političkih prijedloga kojima se potkopava nadležnost Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH u svezi s imenovanjem tužitelja na svim razinama u BiH. Norveška u potpunosti podržava stavove Delegacije Evropske unije u BiH i samog Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća nedavno izražene glede ovog pitanja.

 

Norveška već duži niz godina podržava reformu pravosuđa u Bosni i Hercegovini i daje svoj doprinos impresivnim koracima postignutim u prošloj deceniji u pravcu uspostavljanja neovisnijeg i učinkovitijeg pravosuđa. Trenutno Norveška Vlada, zajedno sa Vladom Švedske i Evropskom unijom financira ambiciozan projekt koji provodi Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH sa ciljem značajnog poboljšanja učinkovitosti sudova diljem zemlje.

Norveška financijski podržava rad Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća, jer vjeruje da ono samo može osigurati da je izbor sudaca i tužitelja utemeljen na stručnosti a ne na političkoj pripadnosti.

Reformirano pravosuđe ima potencijal poboljšati život bosanskohercegovačkih građana i poslovnog okruženja za kompanije. Zato vjerujemo da ove reforme trebaju biti nepovratne.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -