Priča o malenom Griezmanna Mbappéu obišla je svijet. Prvi dječak rođen u regiji Atacama 2022. godine u Čileu, kršten je tim imenima u čast nogometaša Antoinea Griezmanna i Kyliana Mbappéa , zbog fanatizma njegovih roditelja.

U intervjuu u novinama Las Últimas Noticias ,Teodora Pacaje i Héctor Chambi , sretni roditelji novorođenčeta, objašnjavaju kako je majka odabrala ime  Griezmmana, a otac Mbappéa.

“Mogli smo svom sinu dati ime Alexis ili Charles, ali njihova imena su već u obitelji: nećak se zove Alexis Charles”, pojašnjavaju u intervjuu.

Ovih dvoje Bolivijaca godinama žive u Čileu pa su im imena prolazila kroz glavu, ali  nisu htjeli da se poklope s imenima  bliskih rođaka koji  također nose imena u čast nogometaša.

“Nećak se zove Alexis Charles. I moji ostali nećaci se zovu Andrés Iniesta, Neymar Ronaldo, Junior i Leonal Messi, iako ga svi zovu Messi. A ja imam trogodišnjeg sina Jamesa Modrića”, kaže otac .

U tom smislu, Héctor, koji također blista kao izvjestitelj i kaže da želi svog sina u budućnosti upisati u Sports Copiapó, navodi da njegova ljubav prema nogometu za taj san živi svakodnevno.

“Mi smo skromni ljudi koji volimo nogomet i sport. Kad sam bio dijete, u Santa Cruz de la Sierri, imao sam stipendiju u školi nogometa Ramón Tahuichi Aguilar, odakle je došao Marco Antonio Etcheverry, ali tada nisam mogao nastaviti . Igram nogomet i direktor sam Cristal Totora. Imamo ligu u Copiapóu u kojoj igraju Bolivijci. Ja sam napadač. Bili smo prvaci 2018. Ali moja strast je biti vezni igrač “, kazuje nam Héctor. Otac Jamesa Modrića i Griezmann Mbappéa.

Poskok.info