Published On: Pon, pro 18th, 2017

“Noć tribada” na sceni HNK Mostar u utorak

Ovaj je tjedan na rasporedu HNK Mostar izvedba predstave „Noć tribada“ autora Per Olova Enquista u režiji Bore Stjepanovića koju možete pogledati u utorak 19. 12. u 20 sati

Ovaj je tjedan na rasporedu HNK Mostar izvedba predstave „Noć tribada“ autora Per Olova Enquistau režiji Bore Stjepanovića koju možete pogledati u utorak 19. 12. u 20 sati.

Suvremeni švedski pisac Per Olov Enkvist u ovom kazališnom komadu, s kojim je postigao svjetsku slavu preko noći, tematizira jednu od brojnih životnih drama svog znamenitog zemljaka, Augusta Strindberga jednog od najvećih modernih dramskih pisaca. U „Noći tribada“ Enkvist se bavi Strindbergovim kontroverznim odnosom prema ženama, ali i baca svjetlost na jednog prilično nepoznatog Strindberga, raspetog između osuda i pohvala, između vlastitih strasti prema ženama i mizoginije.

Strindberg je apsolutni vladar ove dramske situacije koja se događa 1889. u teatru „Dagmar” u Kopenhagenu. Svjedoci smo probe njegove drame „Jača” u kojoj, uz njegovu ženu Siri, glumi i njena ljubavnica, njegova glavna konkurentica, Maria Carolina David. Četvrti lik je istaknuti danski glumac Viggo Schiwe, inače, redatelj komada i veliki Strindbergov obožavatelj.

U ovakvoj konstelaciji odnosa publika sigurno ne možete očekivati tek jednu običnu probu.

U predstavi igraju: Ivan SkokoAngela Bulum, Bojan Beribaka, Nikolina Marić i Zorislav Galić.

Više informacija o predstavi dopstupno je putem poveznice: http://www.hnkmostar.ba/noc-tribada/

 

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare