Published On: Wed, Jun 5th, 2019

Evo zašto se Zlatan Mijo Hasanbegović ne izjašnjava oko Trećeg entiteta i Komšića

Često Zlatana Hasanbegovića napadaju kako ne želi da se oglasi oko slučaja Komšić, niti oko Trećeg entiteta i odnosa Bošnjaka i Hrvata u BIH.

Tvrde da je licemjeran i da je kukavica.

Međutim je li to baš tako?

Iako nismo fanovi njegove ideologije, ako išta pratite ili čitate o starčevićanskom pravaštvu trebalo bi vam biti jasno sljedeće:

Za Hasanbegovića je treći entitet cijela Federacija BIH. Za njeg je to hrvatski entitet. Jer po njegovoj ideologiji taj entitet nastanjuje jedan narod s dvije vjere. Dominantnom islamskom i malobrojnijom katoličkom vjerom.

Preostlai dio BIH RS – za njega je okupirani dio hrvatske prapovijesne zemlje.

Za Hasanbegovića nitko Hrvatima nije nametnuo Komšića nego su Hrvati islamske vjere izabrali dva člana Predsjedništva što će reći da nitko Hrvate nije preglasao nego je FBIH treći hrvatski entitet koji bira dva člana Predsjedništva dok Srbi biraju jedan.

Bihać nije oslobodila strana vojska na poziv Alije nego je hrvatski Bihać oslobodila hrvatska vojska na poziv hrvatskog predsjednika Izetbegovića.

Samo takva ideologija pojašnjava šutnju Zlatka Hasanbegovića.

Vizija njegove BIH je ideja u kojoj Olujom 2 Hrvati i Bošnjaci protjeruju Dodika i Srbe, ulaze u Banja Luku a BIH i Hrvatska stupaju u konfederalnu uniju. BIH bi potom bila većinska hrvatska republika a RH kršćanska i to je to.

Ako se varamo neka nas ispravi. No to je ideja pravaštva kakva se njeguje po pravaškim birtijama.

Oni naravno negiraju stvarnost i rane koje postoje među Bošnjacima i Hrvatima te im nije jasno što se to događa u Sarajevu da je danas Dodik Hrvatima postao razumljiviji i bliži političar od bilo kojeg sarajevskog.

Poskok.info