Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Nezakonita i neustavna: Udruge proistekle iz Domovinskog rata zahtijevaju obustavu revizije prava branitelja

Must Read

Hrvatske udruge proistekle iz Domovinskog rata priopćile su kako je aktualna revizija prava branitelja nezakonita, selektivna i nepravedna te da je štetna za pripadnike HVO-a, a u konačnici i po vitalne interese hrvatskog naroda u BiH.

Zahtjevamo njezino obustavljanje i stavljanje izvan snage do sada izdanih rješenja do donošenje cjelovite zakonske regulative, uključujući i provedbene akte“, navodi se u priopćenju.

Udruge navode kako se uvidom “u suradnju” Ministarstva branitelja, Instituta za medicinsko vještačenje i Federalnog pravobraniteljstva mogu uočiti “nečasne i nezakonite radnje koje predstavljaju pravu urotu i udar na prava hrvatskih branitelja, a posebno na prava hrvatskih logoraša” o čemu će, kako su najavili, upoznati nadležne institucije i javnost, kao i predstavnike međunarodne zajednice u BiH.

Tražimo promjenu nacionalne strukture Ministarstva branitelja. Naime, od utemeljenja tog ministarstva do danas, ministar je iz reda bošnjačkog naroda a nacionalni sastav Ministarstva je gotovo jednonacionalan, posebno kada je riječ u rukovodnoj strukturi što se najbolje očituje u sastavu Stručnog kolegija“, navode udruge u priopćenju te napominju kako nijedna hrvatska udruga proistekla iz Domovinskog rata ne podržava provođenje “ovakve revizije”.

Priopćenje su potpisali: predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HB Jasna Zlomislić, predsjednik HVIDRA-e HVO HBDragan Radić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HBNikica Tomić te predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Lazar Martinović. ( Fena )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -