Published On: Sri, ruj 19th, 2012

Nezakonita i neustavna: Udruge proistekle iz Domovinskog rata zahtijevaju obustavu revizije prava branitelja

Hrvatske udruge proistekle iz Domovinskog rata priopćile su kako je aktualna revizija prava branitelja nezakonita, selektivna i nepravedna te da je štetna za pripadnike HVO-a, a u konačnici i po vitalne interese hrvatskog naroda u BiH.

Zahtjevamo njezino obustavljanje i stavljanje izvan snage do sada izdanih rješenja do donošenje cjelovite zakonske regulative, uključujući i provedbene akte“, navodi se u priopćenju.

Udruge navode kako se uvidom “u suradnju” Ministarstva branitelja, Instituta za medicinsko vještačenje i Federalnog pravobraniteljstva mogu uočiti “nečasne i nezakonite radnje koje predstavljaju pravu urotu i udar na prava hrvatskih branitelja, a posebno na prava hrvatskih logoraša” o čemu će, kako su najavili, upoznati nadležne institucije i javnost, kao i predstavnike međunarodne zajednice u BiH.

Tražimo promjenu nacionalne strukture Ministarstva branitelja. Naime, od utemeljenja tog ministarstva do danas, ministar je iz reda bošnjačkog naroda a nacionalni sastav Ministarstva je gotovo jednonacionalan, posebno kada je riječ u rukovodnoj strukturi što se najbolje očituje u sastavu Stručnog kolegija“, navode udruge u priopćenju te napominju kako nijedna hrvatska udruga proistekla iz Domovinskog rata ne podržava provođenje “ovakve revizije”.

Priopćenje su potpisali: predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HB Jasna Zlomislić, predsjednik HVIDRA-e HVO HBDragan Radić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HBNikica Tomić te predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Lazar Martinović. ( Fena )

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare