NERVOZA U VRHU SDA Izetbegović: Asim i Čampare posvađali su me s pola države

Nervoza u vrhu SDA ne smiruje se. Potvrđuje to i svađa koja je između Bakira Izetbegovića i njegovih najbližih suradnika s neistomišljenicima izbila sredinom prošlog tjedna na jednom “druženju”.

Situacija se do te točke usijala da je Izetbegović na kraju, kako piše Avaz, dobacio kako su ga “Asim i Čampare posvađali s pola države”!

Naime, u jednom trenutku Izetbegović je tražio od Safeta Softića, potpredsjednika stranke i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, da bude glasnogovornik SDA. Softić je to odbio rekavši da “ne može prezentirati stavove s kojima se ne slaže”.

Potom se uključio Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH, a usljed rasprave on je zaključio da “stranka ide u propast”, te je optužio glavnog tajnika Amira Zukića da su „sve izrežirali na Kongresu”.

U sve se uključio još jedan od potpredsjednika – Asim Sarajlić, oštrim napadom na Softića i Osmanovića, po čemu se u posljednjih nekoliko mjeseci posebno ističe. Htio mu se pridružiti i Mirsad Kukić, ali je nervoznu prepirku prekinuo Izetbegović.

Navodno će biti još ovakvih događaja jer se napetosti u SDA ne smiruju.