Published On: Uto, stu 27th, 2018

KOLIKI JE TKO BIO ANTIFAŠIST: Srba najviše u partizanima, potom Hrvata. Bošnjaka i Makedonaca svega 2.5%

Nevjerojatno je da je danas 26 godina od sloma Jugoslavije opći javni , gotovo i prešutni dogovor, i nekakva nametnuta istina o hrvatskom nacifašizmu toliko široko rasprostranjena s obzirom na procent Hrvata u NOB-u.

Nakon Srba kojih je bilo 45%  u NOB-u Hrvati su na drugom mjestu sa 30% pripadnika u partizanskim jedinicama.

Ako se tom broju pridoda da je vođa NOB-a bio Hrvat, te da od 45% Srba značajn dio čine Srbi iz Hrvatske, gledano po republikama Hrvatska je dala najveći broj partizana u NOB-u.

Narodi s najmanjim sudjelovanjem u NOB-u bili su Bošnjaci i Makedonci. Svega 2.5%.

O tome je Josip Broz, kasnije i sam u Europi označen kao zločinac (ne i kod nas) dao iscrpnu izjavu londonskom Timesu 1944-e godine dok su još trajale borbe protiv Hitlera.

Udio Crnogoraca s obzirom na njihovu malobrojnost u odnosu na ostale južnoslavenske narode, kao i Slovenaca također je iznimno visok. Bilo bi zanimljivo doznati tablicu, koliko je po kojem narodu, bilo pripadnika ove ili one vojske.

2016-e godine Hrvati se moraju ispričavati redovno za zločine u Jasenovcu, iako su se sami borili da unište ustaške kvislinge i dođu do Jasenovca.

Srbi su od naroda koji je imao antifašističku prošlost postali označeni kao genocidan narod. Bošnjaci koji su u drugom svjetskom ratu sudjelovali sa vrlo malim procentom u NOB borbi danas su najveći štovatelji Josipa Broza, i NOB-a kojem su dali mali obol.

U kojoj su vojsci bili to se pričati ne smije.

View post on imgur.com

Postotak Bošnjaka u NDH:

View post on imgur.com

Forumaši o istoj temi:

Slika zaslona 2016-04-19 u 15.48.53*prethodno objavljeno u travnju 2016.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare