Published On: Sub, pro 15th, 2012

NERMIN NIKŠIĆ: Moje iskustvo u radu s Upravom Razvojne banke je bilo drugačije od onog koje sada imam

nermin nikšić Foto_DEPOMoje iskustvo u radu s Upravom Razvojne banke je bilo drugačije od onog koje sada imam, a sve što se sada dešava treba da bude predmet istrage, rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić gostujući u emisiji Face TV Senada Hadžifejzovića

Na insistiranje Hadžifejzovića da pojasni zašto je osam godina govorio da je Ramiz Džaferović uzimao, Nikšić je rekao kako je ranije govorio o tome da „imamo situaciju da su krediti u Razvojnoj banci za namjensku industriju bili različito raspoređivani, od sredine do sredine, da su dodjeljivani za neke djelatnosti za koje smo smatrali da ne treba, ali smo to mi sve promijenili kada smo došli u Vladu“.
– Otkako sam došao za premijera FBiH otvorili smo određene prioritete kao što su mala i srednja preduzeća, poljoprivreda, a Uprava je ispoštovala sve odluke Vlade FBiH, i kada je bila u pitanju „Krivaja“ i drugo. Dakle, nisam imao priliku da vidim da Razvojna banka nije ispoštovala odluke Vlade, istakao je Nikšić.
Dodao je, da ono što se sada dešava s RB-om, da su problemi nastali “otkako je Džaferović optužio pojedine članove Vlade i političke partije, te progovorio o pritisku i ucjenama, tako da, ako su te optužbe tačne, a on je rekao da jesu, neko će morati da odgovara. Ali ako nisu tačne, onda će Džaferović odgovarati i sve je u rukama istražnih organa a Vlada FBiH će svaku odluku Suda prihvatiti”.
– Niko ne limitira, ne ograničava, bilo kojeg tužioca u njegovom postupku prilikom ispitivanja i Vlada FBiH ne treba time da se bavi, ali mi ćemo podržati svaku njihovu odluku, istakao je Nikšić.
Na pitanje zašto je onda produžio mandat Džaferoviću, Nikšić je rekao da je donio odluku da će Nadzorni odbor i Uprava Razvojne banke nastaviti s radom, bez trajnog zasjedanja, do izbora nove Skupštine”, kazao je Nermin Nikšić federalni premijer gostujući u emisiji Face TV Senada Hadžifejzovića.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare