Utorak, 16 srpnja, 2024

Ne bojim se daljnjih odlazaka iz HDZ-a

Must Read

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako se, nakon prelaska Josipa Salapića iz HDZ-a u HDSSB, ne boji daljnjih odlazaka iz HDZ-a.

Stranka je čvrsta i stabilna i novo vodstvo je u komunikaciji s bazom. Raspoloženje je svakog dana sve bolje i vraća se samopouzdanje“, ocijenio je Karamarko dodavši kako je stranka na dobrom putu.

Mi već sad radimo planove za vladu u sjeni i radne grupe, a radimo planove i za rekonstrukciju našeg rada u saboru jer nismo zadovoljni“, rekao je novinarima u Hrvatskom saboru Karamarko.

Salapić je otišao i sigurno će biti priča da odlazi ovaj, pregovara onaj. Možda i mi s nekim pregovaramo“, rekao je novi predsjednik HDZ-a dodajući kako se HDZ konsolidira, a sliježe se i prašina nakon stranačkih izbora.

Ovakve priče i nuspojave koje se javljaju su normalne“, ustvrdio je dodavši kako će biti još takvih kalkulacija i priča.

Upitan prekida li se koalicija s HGS-om Željka Keruma Karamarko je kazao kako koalicije nisu vječiti brakovi.

Centralastranke se neće petljati što će se u Varaždinu odlučiti. Mi ćemo podržavati što baza bude predlagala“, rekao je.

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je novinarima kako se danas našao sVladimirom Šeksom, ali i da nisu razgovarali o njegovoj sudbini potredsjednika Hrvatskog sabora.

Razgovarali smo o situaciji u stranci, komentirali smo malo izbore i ocijenili da su ovo bili najdemokratskiji po najvišim demokratskim standardima sprovedeni izbori“, ustvrdio je Karamarko dodavši kako će o potredsjedničkim mjestima u Saboru odlučivati Predsjedništvo stranke.

Upitan računa li na Vladimira Šeksa, Karamarko je uzvratio “Apsolutno! On ima veliko iskustvo i najjači je zanatlija u smislu saborskih procedura i sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju“.

Poručio je i kako “nema rezanja i neće biti prelamanja preko koljena. Imperativ svih imperativa je jedinstvo stranke“.

Na pitanje jesu li Jadranka Kosor i Vladimr Šeks spremni na saradnju Karamarko je rekao kako su oni svjesni da stranka mora ostati jedinstvena. “Kad se smire strasti i kada se utišaju i pobjedničke i gubitničke taštine sve će to doći na svoje u kratkom roku“, mišljenja je Karamarko.

O tome ima li mjesta za Jadranku Kosor u njegovoj ‘vladi u sjeni‘ Karamarko je kazao kako to “nije tipična vlada u sjeni i nema ministra u sjeni“.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -