Published On: Čet, stu 29th, 2018

NARCINZKO: Što bi vi u BIH da mene nema?

Valentin Inzko nerealnim je ocijenio zahtjev novog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika za zatvaranjem OHR-a. Ne radi se tu samo o zahtjevu Dodika. Dva naroda u BIH ne žele više gledati bošnjačkog nacionalistu u uredu OHR-a. Žele gašenje ureda koji se u 23 godine nikada nije niti jednom odlukom zamjerio nacionalistima u Sarajevu. Inzko je omražen u ogromnom dijelu BIH. I taj podatak nešto govori.
No on kazuje:

“Mislim da to uopšte nije realno. 6. novembra u Vijeću sigurnosti UN-a u Njujorku dobio sam punu podršku, između ostalih, i Rusije, u tome da sam posljednji autoritet za interpretaciuju Dejtonskog sporazuma. Kako bi se Dejtonski sporazum tumačio ili interpretirao, ako mene nema?”

Iako nije poslan tu da krši Dayton, što je činio, on se brani rječju interpretacija. Inzko je iz pozicije nekog tko nadgleda provedu implementacije civilnog dijela Daytonskog ugovora, došao u poziciju imperatora, silnika koji će za ljubav Čaršiji rušiti ono za što je do jučer optuživao Dodika . – Ustavni sud. Koji će za ljubav čaršiji štititi Ustaše i korumpiranog Jerku.

Narcizam je pojam koji označava pretjerano divljenje samom sebi s bahatim ponašanjem i nedostatkom razumijevanja za druge ljude, koje vidi samo kao alat za postizanje vlastitih ciljeva.

Strukturni je poremećaj ličnosti, u kojem narcis zahtijeva i od svoje okoline (koju nastoji kontrolirati i koristiti) da budu zavidni primjerice na njega i na njegova dostignuća.

Primijenjen na društvenu skupinu ponekad pojam narcizam koristi za označavanje elitizma ili ravnodušnosti prema položaju drugih ljudi.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare