Naprasno odgođena objava revizije poslovanja Agrokora

IAKO je Agrokorov povjerenik Ante Ramljak najavio da će nalaz revizije Agrokorovog poslovanja, a koju je provela međunarodna revizorska kuća PriceWaterhouse Coupers, biti objavljen sutra u 15 sati, do toga neće doći.

Naime, kako je Indexu potvrdilo više izvora, objava rezultata revizije je odgođena.

Uplela se politika?

“Politika je pokušala utjecati na ton izvješća, pa je objava odgođena”, kazao nam je informirani izvor.

“Očito se radi o nesuglasju između naručitelja, vlade i onih koji izvješće moraju napraviti, dakle Pricewaterhouse Coopersa”, dodaje.

U večernjim satima odgodu su službeno potvrdili i iz Agrokora. Iz koncerna su objavili da ni oni ni PricewaterhouseCoopers (PwC) još nisu završili složeni zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvještaja grupe te kako očekuju da će oni biti objavljeni do kraja idućega tjedna.

> Agrokor: Rezultati revizije još nisu spremni, objavit ćemo ih sljedeći tjedan

Podsjetimo, postoje ozbiljne sumnje da vlasnik Agrokora Ivica Todorić u financijskim izvještajima nije prikazivao stvarno stanje duga koncerna, da je napuhivao vrijednost i uljepšavao poslovanje kompanije, što je dovodilo u zabludu njihove kreditore.

Vanjski revizor trebao utvrditi činjenice

Zato je Ramljak angažirao revizorsku kuću Price Waterhouse Coopers da pregleda izvješća za 2015. i 2016. godinu. Prema dostupnim informacijama, na tom poslu radilo je šezdeset ljudi.

Sam Ivica Todorić jučer je objavio kako ga objava rezultata ne brine.

“S punom sigurnošću mogu reći, sve što se otpisuje bilo je stvarno uloženo, i niti jedna kuna nije izvučena iz Agrokora. A radost s kojom Ramljak najavljuje mjesecima i veće otpise od na kraju prihvaćenih, samo govori o njegovim motivima”, poručio je putem svojeg bloga.