Published On: Sri, ruj 29th, 2021

Nakon smrti mlade djevojke privremeno se obustavlja cijepljenje J&J-om

Slovenija je donijela odluku o privremenom obustavljanju cijepljenja protiv covida-19 cjepivom proizvođača Johnson & Johnson, sve dok se ne rasvijetle okolnosti smrti 20-godišnje žene koja je od posljedica moždane kapi umrla dva tjedna nakon cijepljenja.

“Došlo je do ozbiljnog neželjenog događaja nakon cijepljenja i slučaja koji je završio tragično. Izražavam sućut rodbini preminule”, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministar zdravstva Janez Poklukar.

Dodao je da je zato vlada, na prijedlog stručne skupine, donijela odluku da se privremeno obustavlja cijepljenje cjepivom Johnson & Johnson.

Prednosti cijepljenja daleko ispred mogućih rizika

Cijepljenja tim cjepivom neće biti sve dok stručno povjerenstvo ne prouči medicinsku dokumentaciju i utvrdi je li smrt 20-godišnjakinje povezana s cijepljenjem, nakon čega će se odlučiti hoće li se ta vrsta cjepiva još koristiti ili ne.

Poklukar je dodao da je do današnje tragične smrti u Sloveniji bio zabilježen samo još jedan slučaj smrti, također kod mlađe žene, koja je najprije dobila trombozu, a umrla u bolnici kasnije nakon moždanog udara i da je u tom slučaju bila potvrđena veza cijepljenja i smrti.

“No, moram naglasiti da smo u Sloveniji do sada tim cjepivom cijepili 120.000 ljudi i da su prednosti cijepljenja daleko ispred mogućih rizika”, kazao je slovenski ministar zdravstva, dodavši da se nada da tragični slučaj neće dovesti do pada interesa za cijepljenje, iako takva bojazan postoji./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
ma je li?
ma je li?
1 mjesec prije

Prednosti cijepljenja? otac kaže da se cijepila da dobije svoju slobodu? Ljubljana će goriti večeras. PRISILJAVATE ljude na otrove i to se naziva preporuka? ZLOČINCI

Kole
Kole
1 mjesec prije

Ma ko vam uvali Džonson i Džonson? Evropska Unija?

Toni
Toni
Odgovori   Kole
1 mjesec prije

Bogami ja išao u Loznicu. Besplatno dobio kinesku. I ništa mi nije bilo.

ma je li?
ma je li?
Odgovori   Toni
1 mjesec prije

Samo se ti tješi. U svim ” cjepivima” je nađen graphen oksid. koji je toksični otrov… tika tak tik tak… netko prije a netko poslije