Published On: Sri, ruj 29th, 2021

MILANOVIĆ: Američki diplomat je rekao da u BiH treba ukinuti etničke prefikse. To neka proba napraviti u Teksasu

Na konferenciji “Dan velikih planova” pod nazivom “Koje prilike i opasnosti donosi 2022.?” hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića novinari su upitali i o Bosni i Hercegovini, te sastanku s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“To je dobro što se dogodilo, trebalo se dogoditi prije deset godina. Sada je došao, drago mi je zbog toga. Mislim da je prostor za suradnju Hrvata i Bošnjaka velik. To ne treba ići na štetu Srba. S Izetbegovićem nisam razgovarao o Komšiću. Izetbegović je, ne jedini, nego najveći predstavnik bošnjačkog naroda. Pokušat ću napraviti da se više nađu zajedno. Da ih ne hvataju različiti pomoćnici veleposlanika. Načinili su mnogo štete. Američki diplomat je rekao kako treba ukinuti etničke prefikse. To neka proba napraviti u Teksasu”, rekao je hrvatski predsjednik, aludirajući na izjavu američkog izaslanika za izbornu reformu u BiH Matthew Palmeta.

Milanović je i otkrio kako je Mesić doveo Izetbegovića.

“Gospodin Mesić me nazvao i predložio taj susret. Što se mene tiče, to je moglo biti i prije godinu dana. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Osjećao se bolje vjerojatno zbog toga. Nije uobičajeno, ali neka”, rekao je Milanović.

Upitan je i o tome je li na sastanku s Bakirom Izetbegovićem govorio o najavi Milorada Dodika kako će predložiti osnivanje vojske Republike Srpske.

“Nismo se u opće dotakli Republike Srpske. Ta vojska nije predviđena Ustavom. Vojska nije realna. Inače, vojska Bosne i Hercegovine de jure postoji, a de facto je nema. Postoji nešto zapovjednog kadra, nešto vojnika. Gospodin Dodik je na određeni način i talac situacije u Republici Srpskoj i elemenata koji su radikalniji od njega, iako ja ne mislim da je on radikalan. Prijetiti vojskom RS-a nije glupost, nego neozbiljnost. Što je to, deset pušaka? Mitraljeza? To košta. Mi znamo što si Hrvatska može priuštiti. Više nego Srbija, a opet malo”, rekao je Milanović./HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Sred. Bosna
Sred. Bosna
1 godina prije

Eto i Milanović očito nije pročitao Ustav BiH, a nije baš dug tekst. Onaj tko ga je o tome informirao da vojska ne pripada entitetu ga je prevario.

Hvo..zauvjek..
Hvo..zauvjek..
Šta ti kažeš na ovo?  Sred. Bosna
1 godina prije

Daj molim te napiši to neda mi se tražiti,kolega bojovnik iz Lašvanske doline,ako nije problem to zamoljavam,jer ima dosta tog u tom sporazumu tumače ovako a ono sušta suprotnost orginalu,vjerujem da oni koji su dali svoj potpis nisu budaleee,hvala

Toni
Toni
Šta ti kažeš na ovo?  Sred. Bosna
1 godina prije

Ma koji ustav? Ustav propale države bih? Popiški se na njega.

Kleme
Kleme
1 godina prije

Kad TEXAS bude neovisan opit cu se ko stoka. Ovi Jenkiji su gori od najgorih

Kole
Kole
Šta ti kažeš na ovo?  Kleme
1 godina prije

Uskoro, uskoro… Teksas i Kalifornija odoše.

Kole
Kole
1 godina prije

Bravo, Milanoviću. Jesi li mu to rekao?

Napaćeni Bošnjo
Napaćeni Bošnjo
Šta ti kažeš na ovo?  Kole
1 godina prije

Prosječan Amer ne zna šta je to BiH, ni gdje je ni jel se to jede. Nema pojma. Niti američke moćnike boli qrac za BiH.
Za sada islamisti rade što hoće.

Zato su tu Plenki i Zoki, i neki budući plenkiji, zokiji i kolinde: da podastiru problem moćnima i ne posustanu. Jednom će se riješiti: od sada do vječnosti.

Muslimanski reis moli Plenkovića da dozvoli da Mesić intervenira da Zoki primi Baketa. Jedva.

Druga strana u priči: bosanski baljo. On je već sad mimo svijeta a tako će i ostati. Nema više spasa na hrvatskoj strani, ni pomoći kad bude zatrebalo. To je zauvijek izgubio. Napadali Hrvatsku, puštali onu debelu da preko medija cvili protiv Hrvatske, sprema se Vučićev mini Šengen, baljo je izvisio zato što voli terorizam. I sad je panika. Podoji ga Bake! Epizodu o Pelješkom mostu neće Hrvati zaboraviti, kao ni sve laži skuhane u bali jskoj kuhinji. Što su zakuhali neka kusaju. Kao industrijski kisik umjesto medicinskog, kao malina ventilatore.

Last edited 1 godina prije by Napaćeni Bošnjo
EUgen
EUgen
1 godina prije

Ne zna naš predsjednik da će ga Baliye preveslat ipak su to potomci turskog okupatora i odyebite talibanćići nema nikakvog suživota s vama to što naš predsjednikk govori to je za vanjsku uporabu i napokon upucajte tog plisnavog rutavog dikobraza mesića,zašto se nakaza miješa u unutarnje stvari Herceg Bosne zato nakazo MRŠŠŠ!

Zagor
Zagor
1 godina prije

…pa to ce uskoro tako i biti,a vi put pod noge u “lipu vasu” pa tamo budite Hrvati.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zagor
1 godina prije

Ti što se kriješ iza Zagora , si zapravo genocidaš.! I mogo bi malo popušit nama Hrvatima.!