Published On: Pet, stu 4th, 2016

MUP Republike Srpske tražit će saslušanje Radončića: Otkrio je bitne informacije na sudu u Prištini


MUP RS tražit će saslušanje Fahrudina Radončića, lidera SBB potvrdio je Simo Tuševljak, inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma u MUP Repulike Srpske.
Tuševljak navodi da je Radončić na suđenju Naseru Keljmendiju otkrio nove informacije o ubojstvu srpskog svata Nikole Gardovića 1992. godine u Sarajevu i one moraju biti provjerene, javlja ATV.
– S ovim svjedočenjem mi ćemo uputiti izvešće nadležnom tužiteljstvu da se sasluša Fahrudin Radončić jer je on ovim svjedočenjem otkrio da zna tko su organizatori ovoga ubojstva što znači da se radi o organiziranoj kriminalnoj grupi. Radončić je rekao da se radi o državnoj mafiji, a ja bih rekao da se radi o mafiji jedne političke opcije – rekao je Simo Tuševljak, inspektor u Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS.
Što je u Prištini pričao Fahrudin Radončić za sada, po svemu sudeći, zanima se samo MUP RS.
U Tužiteljstvu BiH su tradicionalno bez komentara. Nisu rječiti ni u ostalim službama i institucijama koje bi po slovu Zakona trebale reagirati.
– Prema Krivičnom zakonu BiH svi sigurnosni i pravosudni organi trebali su odmah reagirati. Dužni su pokrenuti istragu po osnovu onoga što su čuli. U ovom slučaju trebali bi ispitati sve ono što je rekao Fahrudin Radončić – rekao je odvjetnik Milan Romanić.
U MUP-u  Sarajevske županije već godinama se nalazi nekoliko izvešća policije RS o događajima na Baščaršiji. Nakon što je 2007. godine ubijen Ramiz Delalić Ćelo, optužen za ubojstvo srpskog svata, prekinuta je i istraga.
– Pored ovog svega jasno je iz Radončićevog svjedočenja da je tada postojala muslimanska obaveštajna služba koja postoji i dan danas. Tim informacijama raspolaže i MUP RS, ali nemamo s kim to podijeliti – rekao je Tuševljak.
Fahrudin Radončić pred prištinskim sudom je ustvrdio da iza ubojstva Nikole Gardovića stoji SDA. To ubojstvo je bilo okidač za rat u BiH, piše ATV.
/Republikainfo.com/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x