MUP HNŽ traži 88 policajaca i 12 mlađih inspektora

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo je u četvrtak, 17. kolovoza javni natječaj za prijem, u Upravi policije, u radni odnos 88 policajaca i 12 mlađih inspektora.

Kandidati moraju biti državljani BiH, životne dobi između 18 i 27 godina za početni čin policajac i do 35 godina za početni čin mlađi inspektor.

Također, kandidati moraju imati najmanje IV stupanj stručne spreme za čin policajac, a najmanje VI stupanj stručne spreme ili najmanje završen prvi ciklus visokog obrazovanja za čin mlađeg inspektora.

Odabrani kandidati za čin policajca pohađaju osnovnu obuku kao kadeti u trajanju od osam mjeseci, od toga pet mjeseci teorijske nastave na policijskoj akademiji i tri mjeseca praktične nastave u organu koji upućuje kandidata na obuku.

Odabrani kandidati za čin mlađeg inspektora pohađaju osnovnu obuku kao kadeti u trajanju od šest mjeseci, od toga tri mjeseca teorijske nastave na policijskoj akademiji i tri mjeseca praktične nastave u organu koji upućuje kandidata na obuku.

Kadet koji samovoljno napusti obuku ili je isključen s obuke svojom krivnjom, nadoknadit će policijskom organu troškove obuke. Probni rad policijskog službenika traje 12 (dvanaest) mjeseci, prenosi Pogled.ba.

(www.jabuka.tv)