Published On: Pet, kol 18th, 2017
#3rd | By Desk

Mostar opet domaćin biciklističkog maratona

Biciklistički klub Mostar i Udruga “Herzegovina Outdoor”, u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma „Hercegovina Bike“ i Biciklističkim savezom BiH, 3. rujna ove godine organiziraju Drugi međunarodni XC (cross country) maraton „XCM Herzegovina 2017” koji će okupiti najbolje brdske bicikliste iz BiH, ali i cijele regije.

Zbog atraktivnosti natjecanja, XC maraton postavljen je, kao i protekle godine, na području Goranaca, planine Čabulje, Vrda, Raške gore na kružnoj stazi dužine 31 km.

Prva godina je bila izvrsna za sve nas, jako velik broj zainteresiranih biciklista se pojavio na Gorancima gdje nitko nije krio oduševljenje zbog staze i organizacije događaja. Ove godine idemo još jači i bolje. Imamo jako velik broj upita, a i same prijave su krenule jako dobro. Nadamo se lijepom vremenu i vrhunskom druženju na Gorancima“,  izjavio je Josip Barišić,  direktor ove atraktivne utrke.

Elite natjecatelji vozit će dva kruga (62km / visinska razlika 1.500m), dok ostale kategorije, kao i rekreativni biciklisti, vozit će jedan krug (31/ visinska razlika 750m).

Okupljanje i revijalni start bit će ispred Konobe „Goranci“, a startno-ciljna ravnina bit će postavljena na platou Goranaca.

Za najbolje na utrci predviđen je bogat novčani nagradni fond. Nakon utrke predviđeno je sadržajan zabavni program uz hranu i piće. Utrku mogu voziti licencirani vozači i rekreativci. Utrka se ujedno boduje za Premijer ligu BiH.

Pokrovitelji utrke su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Turistička zajednica HNŽ-a, Sportski savez Grada Mostara, Nekretnine In, Restoran Konoba Goranci, Turistička Agencija Fortuna, agencija Shift Brand Design, Meggle d.o.o., GBT, GumaM, Wolf Bikes (Capriolo), HGSS te MUP HNŽ-a.

Više informacija o utrci kao i o prijavama može se vidjeti OVDJE.