Published On: Uto, kol 10th, 2021

Muamer Zukorlić: Pozvat ću narod u Sandžaku da kupi oružje i brani se

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je danas da neće pozvati policiju i pravosudne organe da što prije uhite i procesuiraju osobu koja je napala Edina Hamidovića u Sjenici, već će ih “posljednji put upozoriti da raskinu veze sa organiziranim kriminalom u Sandžaku”.

On je na konferenciji za novinare rekao da je napad na Hamidovića, člana njegove stranke i osnivača Facebook stranice “Sjeničke novine”, bio “organizovani pokušaj likvidacije od pripadnika narko grupe bliske Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP)”.

“Kada se vrše ovakvi napadi, u gužvi, ispred žene i djeteta, ne radi se samo o pokušaju likvidacije ili likvidaciji, već o organizovanom zastrašivanju i sprovođenju terora nad stanovništvom ili dijelom stanovništva. Ovo više nisu incidenti, ovo je organizovana kriminalna grupa koja je eksponent SDP-a”, poručio je Muamer Zukorlić.

Lider SPP-a kazao je da je o događanjima i kriminalu u Sandžaku više puta govorio u medijima i Skupštini Srbije, ali da više nema smisla da upozorava ili poziva državne organe da reagiraju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare