Published On: Uto, kol 10th, 2021

Imoćani prednjače u broju cijepljenih protiv korona virusa

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Imotska krajina u posljednjih mjesec dana nije zabilježila niti jednu osobu pozitivnu na korona virus. Doktorica Sanja Validžić (zamjenica doktora Marasa) istaknula je kako su velike brojke novooboljelih prije bile upozorenje i pokretač Imoćanima da čuvaju sebe i bližnje. Dokaz je bio veliki odaziv Imoćana na oba masovna cijepljenja organizirana u posljednjih mjesec dana. Sada dolazi otprilike 50 Imoćana dnevno na cijepljenje tijekom tjedna u prostorijama Jedinice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Imotskom. Ukupan postotak cijepljenih Imoćana sada bilježi nekih 40%.

Doktorica Validžić i dalje upozorava da se Imoćani ne bi trebali opustiti zbog ovog postotka cijepljenih. Delta soj i dalje prijeti svima te je potrebno pridržavati se svih epidemioloških mjera, posebice na javnim okupljanjima i događajima.

Iz Grada Imotskog i iz Stožera civilne zaštite grada Imotskog izrazili su zadovoljstvo s postotkom cijepljenih Imoćana te naglasili kako bi i dalje trebali biti oprezni s obzirom na nadolazeće ljetne manifestacije.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare