Utorak, 16 srpnja, 2024

Mostarci nikad neće zaboraviti Srebrenicu: “Don’t forget genocid”

Must Read
 Na 20. godišnjicu genocida u Srebrenici Mostar je danas svijetu poslao jasnu poruku, da se jedan od najvećih zločina ne smije zaboraviti i nikad više nikome ponoviti. To je bila jasno ispisana poruka na velikom transparentu „Don’t forget genocid in Srebrenica“ veličine 16 sa 20 metra koju su mostarski ikari simbolično pustili sa Starog mosta u 11 sati i 7 minuta, uz skok bez aplauza koji je izveo mladi mostarski skakač Adis Boškailo, javlja Anadolu Agency (AA).

 Mostarci nikad neće zaboraviti Srebrenicu: Dont forget genocid

Prije samog performansa sa Starog mosta pročitana su imena žrtava iz Srebrenice, a potom su ikone mostarskih skokova Lorens Listo i Samir Zukanović – Lile u ime grada na Neretvi čitavom svijetu poslali poruku sa Starog mosta.

„Skok bez aplauza za žrtve Srebrenice tradicija je već godinama, a ove godine sa po prvi put UNESCO- vog spomenika odlučili smo transparentom svijetu poslati poruku, da se zločin nikad ne zaboravi i nikada ne ponovi“, kaže mostarski šampion Lorens Listo.

Mostarski ikari napravili transparent “Don’ t forget genocid in Srebrenica” kojim su višestruki šampioni mostarskih skokova Lorens Listo i Samir Zukanović – Lile u ime Mostar čitavom svijetu poslali poruku sa Starog mosta

Prijedlog o obilježavanju genocida nad Bošnjacima je, kako naglašava Samir Zukanović – Lile, dao dugogodišnji šampion mostarskih skokova Arman Puzić, koji je u ime skakača danas na komemoraciji u Srebrenici.

Aktualni mostarski šampion skokova sa Starog mosta Lorens Listo ističe da poruka sa Starog mosta koji je ove godine u centru svjetske javnosti treba imati posebnu težinu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -