Mostar: Ograničene posjete pacijentima u bolnici do daljnjeg

U Sveučilišnoj Kliničkoj bolnici Mostar ograničene su redovite posjete hospitaliziranim bolesnicima.

”Zbog očekivane epidemije gripe, do daljnjega se ograničavaju redovite posjete bolesnicima u SKB Mostar, odnosno posjete se mogu odobriti samo u nužnim slučajevima, što znači da samo jedna osoba dnevno može dostaviti osobne stvari i potrebnu medicinsku dokumentaciju (uz nošenje respiratorne maske)”, rečeno je za Bljesak.info iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

U Županijskoj bolnici ”Dr. Safet Mujić” posjete nisu ograničene. Podsjećamo, da su ambulante u Mostaru, pa i u cijeloj  Hercegovačko-neretvanskoj županiji pune ljudi koji traže liječničku pomoć zbog prehlade i upale grla.

U HNŽ-u je zabilježen jedan slučaj gripe, a najveći boj oboljelih se obično registrira u mjesecu siječnju i veljači.

”Na području Hercegovačko-neretvanske županije od 14. listopada 2017. godine, od kada se prati kretanje oboljelih od gripe, pa do danas registrirano je 1438 slučajeva obolijevanja od bolesti sličnih gripi”, kazao je ranije Feni šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ dr. Erdin Alajbegović.

”Broj obolijevanja od bolesti sličnih gripi povećan je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a najveći broj oboljelih zabilježen je na području Mostara, njih 738”, kazao je Alajbegović.

Kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu gripe epidemiolozi preporučuje konzumiranje vitaminskih pripravaka i preparata koji pojačavaju imunitet te izbjegavanje zatvorenih prostorija u kojima dolazi do okupljanja većeg broja ljudi.