Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

NEVJEROJATNO: Francetića u Mostaru nisu htjeli ukloniti bošnjački lideri, danas ga fakturiraju Hrvatima…

Must Read

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić pojasnio je u Dnevniku TV1 zašto pojedine mostarske ulice, uprkos brojnim kontroverzama, još uvijek nose nazive ustaških dužnosnika. Licemjerno je, kako je istakao, danas spočitavati to pitanje Hrvatima, jer promjenu nisu htjeli upravo Bošnjaci.

Prvenstveno je naglasio da, prema statutu Grada Mostara, komisija Gradskog vijeća određuje nazive ulica, tako da “nitko ne može nikome nametnuti nešto, ako se on ne slaže s time.

Bešlić je ispričao kako ga je bivši visoki predstavnik u BiH Ashdown godinu dana nakon ujedinjenja Grada zamolio da predloži Gradskom vijeću promjene naziva ulica, koje, kako je istakao, nose imena koja nekoga mogu iritirati, što je on i učinio.

Bešlić tvrdi kako je dva puta pred Gradskim vijećem predlagao da se, između ostalih, ulice Mile Budaka, Jure Francetića, Ante Vokića i Mladena Lorkovića preimenuju i dobiju nazive po piscima i pjesnicima poput Ive Andrića, Tina Ujevića i Vladimira Preloga.

“Te ulice su uglavnom bile u zapadnom dijelu Grada i nosila su imena koja mogu iritirati neke druge. Moj prijedlog na samom Gradskom vijeću doživio je vrlo ugodne komentare i sve pohvale, naišao je na oduševljenje. Međutim, kada se glasalo, samo su Hrvati digli ruke. Veliko iznenađenje za mene je bilo da su ljudi koji su bili u Gradskom vijeću i pohvalili gradonačelnika za prijedloge, digli ruku protiv ili su bili suzdržani. Nije bilo dvotrećinske većine”, pojasnio je Bešlić.

Licemjerno je, naglasio je, danas spočitavati to pitanje Hrvatima, jer promjenu nisu htjeli upravo Bošnjaci./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -