Utorak, 16 srpnja, 2024

MMF i vlasti u BiH postigli sporazum, očekuje se oko 76 milijuna eura

Must Read

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) posjetila je Sarajevo u razdoblju od 19. do 22. prosinca ove godine da bi razgovarala o prvom pregledu programa koji dobiva podršku iz kreditne linije za proširene aranžmane (Extended Fund Facility – EFF).

– Osoblje MMF-a i vlasti u Bosni i Hercegovini postigli su sporazum, koji podliježe odobrenju Izvršnog odbora MMF-a, a u vezi politika koje će omogućiti osoblju MMF-a da preporuči zaključivanje prvog pregleda proširenog aranžmana u sklopu kreditne linije MMF-a za proširene aranžmane. Po ispunjavanju niza uvjeta, očekuje se da će Izvršni odbor početkom 2018. godine razmatrati zaključivanje prvog pregleda – izjavio je na kraju posjeta, šef misije za Bosnu i Hercegovinu Nadeem Ilahi.

Dodao je da su su vlasti već ispunile nekoliko uvjeta tijekom proteklih mjeseci.

– Nedavno je Parlamentarna skupština BiH usvojila povećanje trožarina na gorivo, čime će biti deblokirana velika ulaganja u infrastrukturu, financirana iz vanjskih izvora. Uz to, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je proračun za 2018. godinu u skladu s preporukama osoblja MMF-a – dodao je Ilahi.

U narednim danima, po njegovim riječima, vlasti ostaju posvećene ispunjenju preostalih uvjeta. Očekuje se da će Parlament FBiH usvojiti proračun za 2018. godinu u skladu s preporukama osoblja MMF-a, a od Vlade FBiH se očekuje pokretanje temeljite procjene (due dilligence) za dva telekom poduzeća u vlasništvu Federacije BiH, BH Telecom i HT Mostar.

Očekuje se da će, po odobrenju Izvršnog odbora i zaključivanju pregleda, MMF doznačiti sredstva u iznosu od 63.4125 milijuna SDR (približno 76 milijuna eura), priopćeno je iz Ureda rezidentnog predstavnika MMF-a u BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -