Published On: Sub, pro 23rd, 2017

Bitcoin pada: U jednom danu izgubio trećinu vrijednosti

Cijena Bitcoina u petak se strmoglavila za tridesetak posto, odnosno za 3.600 dolara i sada iznosi 11.500 dolara. Nastavak je ovo strmoglavoga pada cijene Bitcoina u posljednjih tjedan dana. Podsjetimo, Bitcoin je još u nedjelju vrijedio vrtoglavih 20.000 dolara.

Pad cijene Bitcoina uslijedio je nakon nekoliko loših vijesti za Bitcoin koji je od početka godine narastao za nevjerojatnih 1300 posto, piše CNN.

Upozorenja na rizično ulaganje

Jučer je, zbog sumnji u insajdersko trgovanje, suspendirana trgovina bitcoin cashom – jednom izvedenicom bitcoina, na jednoj od najpopularnijih burzi, prenosi Index.hr.

Američki regulator (Securities and Exchange Commission, SEC) upozorio je ovaj tjedan investitore na rizik ulaganja u, uglavnom neregulirane, digitalne valute.

Početkom tjedna jedna je južnokorejska burza bila prisiljena prekinuti s radom, nakon što su ih dvaput napali hakeri u roku od samo nekoliko mjeseci.

Incidenti su potaknuli pitanja o pouzdanosti tržišta kriptovaluta koje nisu regulirale vlade ili središnje banke. Business Insider piše kako nema nekoga očiglednoga katalizatora za današnju rasprodaju, ali s obzirom na opći nedostatak likvidnosti na tržištu, mali potezi mogu se pretvoriti u velike vrlo brzo.

Spominju kako je suosnivač stranice Bitcoin.com, Emil Oldenberg, nedavno izjavio da više ne vjeruje u Bitcoine te je rasprodao svoj udio u toj valuti i prebacio se na bitcoin cash. Međutim, i ta je valuta izgubila danas trećinu vrijednosti.

Nevjerojatna godina za Bitocin

“Korekcija kojoj smo danas svjedočili ne iznenađuje”, komentirao je Dave Chapman, izvršni direktor Hong Kongove platforme za kriptovalute Octagon Strategy.

Potonuće cijene umanjit će sjaj nevjerojatne godine za Bitcoin. Prošle godine u ovo doba ova je virtualna valuta vrijedila manje od 1.000 dolara.

(www.jabuka.tv)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare