MLADEN IVANIĆ: Od referenduma neće biti ništa, Dodik se boji posljedica

Dodik pokušava i dalje glumiti “velikog momka“, pa nešto prijeti, galami, ali se iz svega vidi da je i on spreman odustati od referenduma i da se sam boji mogućih posljedica, tvrdi Ivanić.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider PDP-a Mladen Ivanić smatra da od referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužiteljstvu BiH neće biti ništa.

To pokazuju, kaže Ivanić u izjavi za Fenu, posljednje izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika.

– Dodik pokušava i dalje glumiti “velikog momka“, pa nešto prijeti, galami, ali se iz svega vidi da je i on spreman odustati od referenduma i da se sam boji mogućih posljedica, smatra Ivanić. Sve to je, navodi, “još jedan dokaz Dodikove neozbiljnosti i neozbiljnosti politike koju on generalno vodi”. 

Govoreći o sutrašnjem posjetu članova Predsjedništva BiH Beogradu, Ivanić kaže kako je značajno što će se članovi Predsjedništva BiH sutra u Beogradu sastati s predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem te smatra kako to pokazuje spremnost Srbije da istraje na politici pomirenja.

Ivanić kaže kako je poziv članovima Predsjedništva BiH znak da Srbija pruža ruku pomirenja. Ukazao je i kako je važno da do ove posjete dolazi ubrzo nakon svih, kako je naveo, loših događaja koji u posljednjih nekoliko tjedana.

Tu misli na ranije otkazivanje posjeta Sarajevu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, zbog uhićenja Nasera Orića, kao i nedavnih dođaja u Potočarima, kada je napadnut srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

– Objektivno govoreći, mislim da je Srbija pozivom članovima Predsjedništva BiH da posjete Beograd, pokazala svoju širinu i spremnost da i dalje istraje na politici pomirenja, pružajući za to ruku. Stoga mislim da je jako važno da se ovaj sastanak dogodi, rekao je Ivanić.

Član Predsjedništva BiH iz RS-a je još ocijenio i da bi se, nakon ovog posjeta trebalo raditi na tome da Nikolić dođe u službeni posjet BiH, odnosno Sarajevu, jer, kako je rekao, nije bilo razloga da se ona ranije odgodi.

Ivanić izražava uvjerenje da će sutrašnji razgovori u Beogradu doprinijeti da se odnosi dvije zemlje poprave, što je važno za sve, a posebno, kako je naveo, za Srbe u Republici Srpskoj i BiH, jer je njima do tih odnosa posebno stalo.