Srijeda, 17 srpnja, 2024

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske ne zna što je to Republika Srpska

Must Read

Vlaho Orepić, ministra unutarnjih poslova Hrvatske, na pitanje da li će se obratiti kolegama u RS, povodom kaznenih prijava MUP RS protiv hrvatskih generala, ironično je pitao “Što je to?”.
Na izjavu hrvatskog ministra reagirao je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak koji je kazao da ukoliko hrvatski Orepić misli da vrijeđa pola BiH, točnije Republiku Srpsku onda neće biti nikakve suradnje.
“Očekujem da u narednim svojim istupima i odnosu prema BiH, svi funkcioneri iz Hrvatske trebaju poštovati RS, jer ona ima svoju ulogu i značaj definiran Daytonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH “, poručio je Crnadak, a prenosi Blic.rs.
Iz Tužiteljstva BiH kažu da o predmetima koji postoje u Tužiteljstvu BiH, a odnose se na hrvatske državljane koji borave u Hrvatskoj, državno Tužiteljstvo upoznalo je kolege iz državnog odvjetništva Republike Hrvatske prilikom posjete glavnog državnog odvjetnika Hrvatske 2014. godine.
“U skorije vrijeme, nismo zaprimili nikakav materijal iz MUP-a RS. prilikom svakog susreta s kolegama iz državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a prema Protokolu o suradnji, inicirana je potreba riješavanja ovih predmeta, a također i sa Tužiteljstvom za ratne zločine Srbije i Vrhovnim tužiteljstvom Crne Gore, u vezi predmeta protiv državljana tih zemalja “, navode iz Tužiteljstva BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -