Published On: Sub, stu 12th, 2016

Kardinal Puljić posjetio uhićene pripadnike HVO-a i darovao im specijalne poklone

Sukladno dopuštenju Suda Bosne i Hercegovine, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posjetio je u petak u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Zenica i KPZ Busovača devetoricu pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) iz Orašja koji se nalaze u pritvoru, javlja KTA.
U pratnji kardinala Puljića bili su njegov osobni tajnik vlč. Bojan Ivešić i generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević.
Prema odredbi Suda, kardinal Puljić je u zatvorskoj kapeli, odnosno prostoru za posjete, obavio pojedinačne razgovore sa svakim od uhićenih. Izrazio im je blizinu, potporu i ohrabrenje posebno u vremenu odvojenosti od njihovih obitelji.
Svakom od njih darovao je krunicu koju je osobno dobio od pape Franje te ih potaknuo da u molitvi traže mir i snagu.
Uhapšeni pripadnici HVO-a pohvalno su se izrazili o ponašanju zatvoreničkog osoblja, nazvavši njihov odnos profesionalnim, te zamolili kardinala Puljića da prenese izraze njihove zahvalnosti svima onima koji im na bilo koji način izražavaju blizinu i podršku.
Kardinal Puljić se u KPZ Zenica zadržao u razgovoru is direktorom KPZ zatvorenog tipa i njegovim zamjenikom Hidajetom Jabadžićem i Ivica Dujmović, koji su mu zahvalili za povremene posjete toj ustanovi.
Pohvalno su se izrazili o suradnji sa župnikom župe sv. Josipa u Zenici vlč. Vladimirom Pranjićem te dodali da imaju vrlo dobro suradnju is ostalim vjerskim predstavnicima.
U KPZ Busovača kardinala Puljića srdačno je primio direktor Marko Krišto sa suradnicima, koji ga je ukratko upoznao s radom te ustanove.
Krišto je, uz ostalo, kazao kako imaju odličnu suradnju s franjevcima u Busovači koji redovito slave svetu misu u zatvorskoj kapeli, ali i da vrlo dobro surađuju is drugim vjerskim predstavnicima.
Kardinal Puljić je iu Zenici i Busovači zahvalio za otvorenost i suradnju, kada je riječ o pastoralnoj skrbi za zatvorenike, podsjećajući da je i posjeta osobama u zatvoru jedno od djela milosrđa.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>