MILANOVIĆ: Ne znam tko mi je u BiH sugovornik o pitanju granice

Pri posjetu gradilištu novog terminala zračne luke u Zagrebu, premijer Zoran Milanović izjavio je kako često ne zna tko mu je sugovornik u BiH o pitanjima granice. Ponovio je kako će se Pelješki most graditi, a poručio je i kako će se provjeriti navodne sumnje o pristrasnosti Arbitražnog suda koji je nadležan za pitanje razgraničenja na moru sa Slovenijom, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Na novinarsko pitanje da prokomentira navodno negodovanje u Bosni i Hercegovini zbog najave izgradnje Pelješkoga mosta, premijer Milanović je izjavio:

“Volio bih u Bosni i Hercegovini, ali zaista to govorim iskreno, imati nekoga ili neke ljude s kojima mogu jasno razgovarati o temama koje nismo zatvorili. Recimo, granica sa BiH. Tri godine sam o tome govorio, nemaš se s kime dogovoriti.”

Milanović je ponovio kako se zalaže za provođenje sporazuma o granici koji je potpisan još za vrijeme predsjednika Tuđmana.

– Sada sitni profiteri sa ove ili sa one strane pokušavaju biti pametni i postavljati Hrvatskoj neke uvjete. Ja neću lupati šakom o stol, mi ćemo taj most graditi bez obzira na zlobu koja postoji u Hrvatskoj, a BiH ćemo biti širok most prema Europi. Ali neka se oni konačno međusobno dogovore – rekao je Milanović i ponovio kako često ne zna tko mu je sugovornik u BiH.