Balkanska klackalica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić umalo je glavom platio svoju želju za mučeništvom. Razigrana gomila, potaknuta državnim vrhom i brojnošću, umalo mu je došla glave, raščetvorila ga i usitnila. Spasila ga je policija u civilu, entitetska, spriječila što se, kako se čini, spriječiti nije moglo bez nje. Onda je, ah, sprovedena istraga koja nije istražila ništa. Tražena je ostavka direktora agencije za praćenje i zaštitu kojoj tu i nije bilo mjesto. Ta ista je pritvorila na nekoliko sati one koji su snimljeni kamerom u jeku nemilog događaja. Hm, kakva zemlja, takav i događaj. Kao da se bilo nečemu dobrom nadati, pa se svi nešto čude i zgražaju. Policija Republike Srpske sprovodi svoju istragu. Policije BiH (desetak njih, nevjerojatno koliko policija tu ima) traže od njih operativne podatke do kojih su došli. Policija RS-a, ako ima imalo pameti, neće svoje podatke dati federalnim, županijskim i državnim policijama punim struktura koje podržavaju Muslimansko bratstvo i Islamsku državu.

Veselin Gatalo l pogled.ba

Međunarodna zajednica nije ni blizu odluke da se pozabavi Bosnom i Hercegovinom kao rasadnikom terorista, iako nijedan ozbiljan teroristički napad u Europi  i ostatku svijeta nije prošao bez jedne ili više osoba koje su rođenjem imale ili stekle bosansko državljanstvo. Da sam zločest kao što nisam, pomislio bih da Amerika ovdje sadi islamiste i koristi ih da destabilizira ostatak svijeta. Uzme ih, tako, po potrebi, pa uz pomoć svojih agenata među njima organizira kaos uzduž i poprijeko. Znaju da se svijet po američkom modelu ruši, pa ga pomalo pale. Kao onda kad su u ratu opljačkali robne kuće Hit i Razvitak, pa ih onda zapalili da se ne vidi da su prvo opljačkane.

Nije zgoreg pokušati razumjeti i bošnjački politički vrh. I njih je majka rodila, što bi rekli. Ostati dobar sa Saudijskom Arabijom, Katarom, Muslimanskim bratstvom i ostalim islamistima, EU, međunarodnom zajednicom, nije nimalo lako. Klackaju se tako, jedne podržavaju ispod stola a drugima lažu, uz pomoć američkih i engleskih veleposlanstava i obavijesnih struktura. Nađu čak i Srbe i Hrvate koji to rade zajedno s njima. Ulog je za njih veliki. Ostanak na vlasti i očuvanje pustopoljine zvane BiH u kojoj jedino i znače nešto, gdje mogu svojim bliještećim automobilskim kolonama terorizirati ostatak cestovne populacije, primati enormne procente od javnih nabava, tužbi, posredovanja i prodaje svojih sunarodnjaka i njihovih resursa. Kratkoročno se isplati, ali tako uništavaju svijet u kojem jedino mogu živjeti. Kako god, okriviti i osuditi one koje su stranci postavili i koje još uvijek podržavaju, otvoreno ili „ispod stola“, ne može se. Kad se konj i konjanik sruše niz liticu, kriv je konjanik a ne konj. Pa i kad na Stojčevcu platimo za vožnju fijakerom, ne plaćamo konju nego kočijašu. Istina, i konj od toga dobije nešto zobi i novu potkovu. Tek da nas mogu, za naše pare, nastaviti vozati.


more recommended stories