Published On: Pet, ožu 22nd, 2013

Mijajlović, Wright, Hadžifejzović, Komšić i Stanić vjeruju da će BiH pobijediti Grke

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu između BiH i Grčke je sve bliže, a atmosfera među navijačima polako ide ka vrhuncu. Svi su uvjereni u pobjedu, a bh. komentator Marjan Mijajlović, bh. reprezentativni košarkaš Z ack Wright te novinar i vlasnik Face TV-a Senad Hadžifejzović smatraju da će Zmajevi pobijedili Helene rezultatom 1:0. Pobjedu Zmajeva očekuju član Predsjedništva BiH Željko Komšić te slavni hrvatski nogometaš Mario Stanić.
 
Marjan Mijajlović već nekoliko dana putem svoje Facebook stranice podiže atmosferu uoči utakmice BiH i Grčke. Očekuje tešku utakmicu, ali je uvjeren je u pobjedu Zmajeva koju će svojim golom osigurati Džeko.
“Bit će to teška, tvrda, rovovska borba, kao u Atini. Dosta smo jači u napadu, ali njihova odbrana je jedna od najboljih u Evropi. Opasni su u prekidima i imaju odličan procenat realizovanih šansi koje ne stvaraju često, ali su djelotvorni. Ako damo gol u prvih 20 minuta, onda bi trebali biti oprezni i to čuvati. Pokazali smo da smo skroz sazreli. Ne trebamo srljati jer na kraju krajeva, imamo još pet utakmica. Mislim da ćemo Grke pobijediti rezultatom 1:0, a strijelac će biti Edin Džeko”, izjavio je Mijajlović.
U domu našeg reprezentativca Zacka Wrighta također vlada nogometna atmosfera, a to potvrđuje i fotografija koju je objavio na svom profilu, a na kojoj se pored njega nalazi i njegov sinčić u majici BiH. Popularni Zack se slaže s Mijajlovićem te također prognozira 1:0 za BiH.
“Naravno, u sportu svako svakog može pobijediti. Ukoliko reprezentativci odigraju onako kako znaju, ovo će biti uspješne kvalifikacije. Što se tiče utakmice s Grčkom, predviđam da će Zmajevi pobijediti rezultatom 1:0”, izjavio je Wright.
Poznati bh. novinar i vlasnik Face TV-a, Senad Hadžifejzović, smatra da pobjeda nije imperativ, ali i da poraz ne smije biti opcija.
“Dobro bi bilo da pobjedimo jer je vrijeme da savladamo jednu veliku reprezentaciju. Ipak, pobjeda nije imperativ jer je i neriješeno dobar rezultat, ali izgubiti ne smijemo”.
Hadžifejzović tvrdi da euforija među navijačima nije otežavajući faktor za Zmajeve.
“Mi nikada nismo ni znali da razdvojimo navijanje, patriotizam i euforiju. Ne igramo mi, igra njih 11”, rekao je Hadžifejzović.
Vlasnik Face TV-a se nada kako će Miralem Pjanić ipak zaigrati, a predosjeća da će Zvjezdan Misimović pružiti dobru partiju. Bio bi zadovoljan rezultatom 1:0.
“Ja sve vjerujem da će Pjanić ipak igrati, ali mislim i da će Misimović iskoristiti svoju šansu. Moramo dati gol odmah, što prije. Ibišević mora zabiti. Bio bih sretan i sa 1:0 za nas”, kazao je Hadžifejzović.
Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, oklijevao je u prognozama, ali je ipak rekao da očekuje pobjedu BiH nad Grčkom.
“Pomalo me je strah prognozirati rezultat jer sam u prošlosti griješio, ali evo, nadam se rezultatu 2:0 za nas”, izjavio je Komšić.
U pobjedu našeg državnog tima vjeruje i proslavljeni hrvatski nogometaš Mario Stanić, koji također smatra da će Hrvatska pobijediti Srbiju.
“Očekujem da će BiH pobijediti Grčku, a Hrvatska Srbiju”, jasan je bio Stanić.
Ambasador Grčke u BiH, Karolos Gadis, nije prognozirao rezultat, nego je poželio dobru utakmicu u Zenicu, a u konačnici i plasman dvije reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
“Ambasada Grčke u Sarajevu i ja lično zelimo dobru utakmicu u Zenici, a reprezentacijama obje zemlje želimo učešcće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.godine”, poručio je Gadis.