Published On: Sri, pro 10th, 2014

Meron: Presuda Mladiću u ožujku 2017. godine

Predsjednik Haškog tribunala Theodor Meron obavijestio je Vijeće sigurnosti UN-a da se presuda bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću može očekivati u ožujku 2017. godine, a možda i kasnije.

Meron je rekao da, iako rad Tribunala dobro napreduje, neka ispitivanje i presude bit će završrazlog produžetka je ponovno otvaranje dokaznog postupka ene kasnije nego što je ranije planirano. Kad je u pitanju Mladićevo suđenje, optužbe i skraćenje radnog tjedna na četiri dana. Mladiću se u Haagu sudi za genocid počinjen u Srebrenici, progon bošnjačkog i hrvatskog stanovništva u dijelovima BiH pod srpskom kontrolom, teror nad civilima u Sarajevu, te uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, podsjeća BIRN.

“Meron je uvjerio vijeće da ove promjene neće utjecati na zatvaranje Tribunala 2017. godine”, priopćeno je iz Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY). Meron je rekao da su zdravstveno stanje pritvorenika i odlazak zaposlenih u Tribunalu dva izazova s kojima se suočava ova institucija privodeći svoj rad kraju, saopćio je BIRN, Justice Report. federalna.ba/Fena/BIRN

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare