Published On: Sri, pro 10th, 2014

HERA SE ISPRIČALA ZBOG RUŠENJA ODAŠILJAČA: Mislili smo da je odašiljač FTV-a

HERA – antitetoristička gerilska neformalna grupacija koja godinama djeluje u BIH u borbi protiv terorizma države BIH nad većinom njenih građana naročito Hrvata ali i drugih koji žele modernu i sekulrano izgrađenu zemlju preuzela je odgovornost za rušenje odašiljača na Gipsy Hillu povrh grada Širokom u kojem su do jučer živjeli seljaci a danas građani.

HERA je tijekom redovne kondicijske zimske pripreme na svojoj ruti naišla na odašiljač koji joj je djelovao estetski radikalno ružan i neprikladan te je nakon dimnih signala centrali na Pločnom dobila odobrenje za njegovo rušenje budući da je vrh HERE procjenio kako se rado o neprijateljskom objektu Fundamentalističke TV koja godinama širom BIH prikriva terorističke ćelije u zemlji a građane straši nebitnim informacijama poput npr. nekakvih kongresa trećerazrrednih stranaka u nestajanju.

HERA je u cilju svoje socijalističke borbe, i borbe za slobodu svakog građanina i svakog naroda u BIH odlučila da odašiljač Fundamentalističke TV mora biti srušen, kao i svi odašiljači na slobodnom teritoriju BIH koji nije pod kontrolom ISIL-a. Stoga je odobreno njegovo rušenje.

HERA je po rušenju odašiljača išla slušati Radio Široki Brijeg da čuje šta kaže lokalna postaja o rušenju odašiljača FTV-a no tek tad smo shvatili da je srušen krivi odašiljač.

HERA se ovom prilikom ispričava svim građanima Ciganskog brda, tzv. Brđanima na ovoj nesmotrenoj akciji te obećava da će idući put kad naiđe na odašiljač FTV-a , koji su u pravilu pozicionirain na boljim lokacijama isti zamjeniti demokratskim radio i tv postajama.

HERA je izdala i priopćenje turistima na Blidinju da se tijekom diverzantskih vježbi koje traju od početka prosinca do kraja siječnja ne približavaju vrhu Pločno gdje je ujedno i sjedište HERE iz razloga što im tijekom novačenja novih članova ne može jamčiti sigurnost.

HERA se ovom prilikom zahvaljuje američkoj ambasadi u BIH na donacijama u naoružanju i hrani za konje te novim preslavakama za sjedala u helikopterima.

Agencijska vijest:
Tijekom utorka srušen je najviši odašiljač od nekoliko sličnih koji se nalaze na vrhu Ciganskog brda u Širokom Brijegu.

Riječ je o odašiljaču preko kojeg su signal odašiljali Radio Široki Brijeg, internet provideri, TV postaje te telekomunikacijske kuće. Zbog ovog iznenadnog događaja, trenutno se ne može slušati Radio Široki Brijeg, a niti ‘live’ program ovog radija putem njihove službene web stranice.

odasiljac_siroki_brijeg2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Što je uzrok rušenja najvišeg odašiljača na Ciganskom brdu, još se ne zna.

(www.jabuka.tv | Foto: Hrvoje Bazina)