Published On: Sri, pro 10th, 2014

DRUŠTEVNO VLASNIŠTVO HIT U SARAJEVU: Velika pljačka trezora Središnje banke, novac ukrali zaposlenici

VELIKA PLJAČKA U BiH Iz trezora Središnje banke nestalo više od 300 tisuća eura, novac ukrali zaposlenici

 

SARAJEVO – Središnja banka Bosne i Hercegovine pokradena je za više od 300 tisuća eura zbog čega je uhićen jedan njen službenik a još nekoliko ih je suspendirano, potvrđeno je u srijedu iz sjedišta te banke u Sarajevu.

U pisanom priopćenju navedeno je kako je tijekom redovitog i izvanrednog nadzora te internom kontrolom utvrđeno da u trezoru glavne jedinice banke u Sarajevu nedostaje iznos od 600 tisuća konvertibilnih maraka (306,9 tisuća eura).

Nakon što je to utvrđeno, guverner banke Kemal Kozarić odmah je o tome izvijestio policiju.

Ona je kao počinitelja krađe identificirala jednog od zaposlenih.

Navedeno je kako je on priznao krađu te je predan Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) koja će provesti daljnji kazneni postupak.

Temeljem svojih ovlasti guverner Kozarić suspendirao je još devet zaposlenih u banci i ta će mjera ostati na snazi sve do potpunog završetka istrage.

“Guverner ističe efikasnost organa koji provode istragu i očekuje da se postupak istražnih i sudskih tijela što prije okonča”, stoji u priopćenju.

Iz Središnje banke BiH nisu naveli kada se krađa točno dogodila i gdje je završio novac ukraden iz trezora pravdajući to razlozima vezanim uz istragu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare