Published On: Pet, ruj 30th, 2016

Mektić: Ako se Dodik ne odazove 3. listopada, slijedi nalog za uhićenje


– Ako se ne odazove, a razlog za neodazivanje bude neopravdan, da nije bio spriječen nekom višom silom, izdaje se nalog o prislinom privođenju. Ići će se na njegovo prisilno privođenje i tu je Zakon o kaznenom postupku vrlo jasan – nitko nema pravo da se ne odazove pozivu Suda ili Tužiteljstva – kaže Mektić.
Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, upućen je poziv za saslušanje za 3. listopada u svojstvu osumnjičenog u predmetu u svezi s održavanjem referenduma.
Dodik je danas kazao da neće ići u Tužiteljstvo BiH i praviti medijski spektakl oko toga ali da je spreman da da izjavu u Istočnom Sarajevu ili Banja lLci. Još je dodao da smatra da Sud i Tužiteljstvo “nisu ustavni, nisu legitimni i da će jednog dana biti srušeni”.
Ukoliko se ne bude odazvao na poziv Tužiteljstva BiH 3. listopada, slijedi nalog za privođenje, odnosno uhićenje predsjednika RS-a.
Na pitanje tko bi mogao uhititi Milrada Dodika, ukoliko se ne odazove pozivu na saslušanje, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kaže da će Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) privesti Milorada Dodika, ako se ne odazove na poziv Tužiteljstva BiH u svojstvu osumnjičenog zbog održavanja referenduma o Danu RS, koji je zabranio Ustavni sud.
– Ako se ne odazove, a razlog za neodazivanje bude neopravdan, da nije bio spriječen nekom višom silom, izdaje se nalog o prislinom privođenju. Ići će se na njegovo prisilno privođenje i tu je Zakon o kaznenom postupku vrlo jasan – nitko nema pravo da se ne odazove pozivu Suda ili Tužiteljstvu – kaže Mektić.
(Izvor: Slobodna Bosna)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare