Male Koreanke pjevaju Suzukiju

Dragi Suzuki, putem interneta smo naletjele na tebe i od tada te stalno čitamo. Moramo ti reći da si u našoj komunisitčkoj državi Koreji kojoj fali demokracije i slobode jako popularan i da svi mi mladi čeznemo da te jednog dana upoznamo kao i tu divnu slobodnu zemlju Hercegovinu i te krasne ljude koji u njoj žive.

Čitajući zgode iz tvog novog šogunata shvatile smo što znači sloboda javne riječi,  slobodna i prosperitetna zemlja, što znači imati dobro zdravstvo, što znači pravo svadbeno veselje i što zapravo znači ljubiti svoje neprijatelje.

Ako budemo imale sreće za mjesec dana tata će skupiti dovoljno wona da nas prebaci preko Dandonga u Kinu a onda ćemo udariti par dana pješice preko Tibeta i eto nas tamo.

Valjda ćemo nekako naći put do Hercegovine.

Sestra Lu-Pi-Ga proučavala je malo kartografiju i shvatila je da ćemo te lako naći. Naime na jednoj stranici naišla je na podatak da je u sjevernoj Hercegovini pronađena prva europska piramida. To će nam biti orijentir kad stignemo u Europu.

Valjda se ta piramida vidi sa svih strana  Europe?

 

Dragi Suzuki toliko za sada od nas.

Usput evo jednog malog video iznenađenja.

Htjele smo te iznenaditi nekim poklonom pa smo malo išle učiti tvoj novi jezik, ali u Koreji su zabranjene strane knjige. Međutim naš tata ima vezu u komunisičkoj partiji i tamo u komitetu postoje neke stare knjige na srpskohrvatskom koje su tu u neka davna vremena donosili komunisti iz tvojih krajeva dok su se poslovno družili s našim korejskim gejšama u cilju jačanja bratstva i jedinstva komunističkih naroda, kako nam tata reče.

Tako smo došli do jedne zbirke komunističkih pjesama koja je stara peko 25 godina pa smo naučile jednu simpatičnu pjesmicu o nekom vašem Ninđi i Vladaru.

Za njega smo danas preko interneta otkrili da su ga jedni  zvali Maršal a drugi Diktator i Ubojica a koji je isto bio Hrvat kao i tvoji novi susjedi i kojeg su htjeli ubiti Hitlerovci Njemci ali ga je spasao njegov pas njemačke nacionalnosti. Sad se Lu-Pi-Ga i ja  pitamo je li taj pas izdajnik Njemaca i je li učinio dobro djelo ili je zeznuo stvar?

Pjesma je simpatična pa smo ti je uglazbile i odsvirale na tradicionalnoj korejskoj harmonici.

Šaljemo ti evo snimak i do skorog viđenja dragi Suzuki uz  tradicionalni hercegovački pozdrav kojem si nas naučio. Dakle – prčimo ti  mater po hercegovački i do viđenja na  korejskom – annyonghi kasayo!

more recommended stories