Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Macierewicz: Rusija će napasti NATO, sistematske pripreme su u toku

Must Read

Varšava će ugostiti samit čelnika država NATO-a u julu, na kojemu će izvršiti pritisak za povećanje vojne prisutnosti na istočnim granicama saveza.

Poljski  ministar obrane  Antoni Macierewicz rekao je da Rusija neprekidno predstavlja ozbiljnu prijetnju NATO-u i da se Moskva sistemski priprema za agresiju na savez.

Poljska, bivša sovjetska satelitska država, boji se da Rusija nastoji proširiti utjecaj izvan svojih granica nakon što je Moskva anektirala ukrajinski Krimski poluotok 2014. i nastavlja podržavati naoružane separatiste u istočnoj Ukrajini.

Ranije ovog mjeseca dva su ruska ratna aviona izvela simulirani napad prolazeći pored američkog razarača s navođenim projektilima koji je upravo bio napustio poljsku luku Gdyniju.

Američki dužnosnik kaže da je to jedan od najagresivnijih susreta dviju strana u nedavnoj povijesti.

“Cjelokupno rusko ponašanje dosad upućuje na sistemsku pripremu za agresivnu akciju”, rekao je poljski ministar obrane Antoni Macierewicz za list Rzeczpospolita Daily u intervjuu objavljenom u utorak, prenosi Hina.

“I sada je vrijeme da se o tome progovori otvoreno”, dodao je.

Varšava će ugostiti summit čelnika država NATO-a u julu, na kojemu će izvršiti pritisak za povećanje vojne prisutnosti na istočnim granicama saveza.

NATO je 2014. obustavio saradnju s Rusijom zbog njene uloge u konfliktu u Ukrajini.

Rusija je rekla da bi se razmještajem znatnih snaga NATO-a blizu njezinih granica  mogao prekršiti sporazum iz 1997. između Rusije i NATO-a.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -