Published On: Pon, tra 19th, 2021

11stvari koje Bakir i Sabija nikada nisu priopćili Bošnjacima

 1. Opstanak Bosne ne ovisi od Bošnjaka nego od svih BH građana. Svi Bošnjaci mogu biti za opstanak, no ako je ostatak zemlje protiv opstanka ona neće opstati. Stoga je SDA politika potiranja Hrvata dirketno antibošnjačka. Gurnula je Hrvate ka Srbima i stvorila ogorčenu većinu BH građana.
 2. Opstanak Bosne ne ovisi od međunarodne zajednice i vanjskog suvereniteta nego zbog njenog unutarnjeg suvereniteta. Sva međunarodna zajednica može biti za opstanak BIH, no ako su BH građani protiv njenog postojanja ona neće opstati. Kao i obrnuto. Međunarodna zajednica može biti za njen nestanak i raspad, no ako su BH građani za nju ona će opstati.
 3. Država se ne gradi optuživanjem drugih BH naroda da su neprijatelji BIH. Država se tako slabi. SDA dakle slabi Bosnu i Hercegovinu.
 4. BIH nije ujedinjenija i stabilnija danas nego prije 25 godina. Lažu vas. BIH je daleko slabija.
 5. Komšić ne čuva BIH nego ju razbija. On je okidač raspada BIH.Svakom svojom izjavom i potezom on nasmijava svoje pristalice no u svijet šalje poruku da je njegova matična pSDA šovinistička partija koja potire malobrojniji hrvatski narod u katoličko-muslimanskoj Federaciji. Time SDA svjesno radi protiv Bošnjaka jer ih u svijetu predstavlja kao šoviniste.
 6. 4000 je broj međusobno ubijenih Bošnjaka u ratu 90-ih u okršaju s Fikretovom Armijom. Broj stradalih Bošnjaka od HVO-a se krije jer je manji od tog broja. Armija BIH nije obranila niti pedlja BIH, osim dijela Cazinske krajine.
 7. El Fatih ne može biti uzor mladima u BIH. On je tiranin i osvajač koji je dokinuo državnost Bosne. Stranka koja podržava onog tko je dokinuo državnost Bosne kompromitira Bošnjake. Predstavlja ih u svijetu kao Turke i sluge diktatora Erdogana.
 8. Ljiljani na zastavi predstavljaju Sveto Trojstvo i preuzeti su sa zastava križarske vojske, te su plemićki grb Hrvatinića Vukčića Hrvoja. Kršćanska su heraldika koja nema veze s Bosnom koliko s Anžuvincima. Hrvoje Hrvatinić je odbacio ljiljane sa svog grba i vratio stari obiteljski grb s lavom nakon što se posvađao i zaratio sa ugarskim Anžujcima. Ljiljan je bio znak podređenosti i odanosti toj tada najmoćnijoj europskoj dinastiji koja je vladala velikim dijelovima Europe. Kotromanići su dobili ljiljane nakon što se Elizabeta Kotromanić udala za ugarskog kralja Ludovika Anžujskog. Do tada grb te obitelji bio je dvoglavi orao njemačkog Svetog Carstva.
 9. SDA zbog svoje prošlosti i uvezanosti njihovih ljudi s napadom na WTC ne može predvoditi BIH u transformaciji iz daytonske konfederacije u prostu građansku federaciju triju republika. Ako im stranci zbog petrodolara iz Saudije vjeruju, dva BH naroda im ne vjeruju. To je slaba  i kompromitirana stranka pred svijetom i šteti Bošnjacima jer ima loš politički kapital.
 10. Ime nalogodavca i  ubojice Joze Leutara
 11. Gdje su zlatne kašike/poluge