Published On: Pon, tra 19th, 2021

Djevojka prijavila da ju je silovao taksist

Djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Kriminalistički inspektori i uniformirani policajci Policijske uprave Centar MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su danas slučaj silovanja koje je jutros oko 8 sati prijavila djevojka iz Sarajeva, saznaje portal „Avaza“.

Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao 25-godišnji taksista. Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Žrtva je noć ranije bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Pripadnici PU Centar su imali indicije o kome se radi te su vrlo brzo pronašli taksistu i uhitili ga. Nakon silovanja taksista je prema navodima prijave dovezao djevojku na područje Općine Centar. Ona se poslije toga obratila liječnicima, a potom i policiji.

Kako neslužbeno saznaje ovaj portal saslušano je i nekoliko svjedoka koji su potvrdili navode iz djevojkine prijave./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>