Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

FIDEL KASTRO: Uskoro ću umrijeti, nastavite revoluciju

Must Read

Vođa kubanske revolucije Fidel Kastro pojavio se na zatvaranju kongresa Komunističke partije Kube u Havani.

Dočekan je burnim aplauzom tisuća delegata, kojima je poručio da će uskoro umrijeti i da trebaju nastaviti sprovoditi njegove ideje.

“Uskoro punim 90 godina. Nisam nikada o tome razmišljao, niti je to rezultat mojih napora. Riječ je o čistoj sreći. Uskoro ću biti kao i svi drugi. Svima će nam doći vrijeme, ali ideje kubanskih komunista će nastaviti živjeti. Ovo je možda posljednji put da vam se obraćam. Čestitam svima, a posebno drugu Raulu Kastru na izvanrednim naporima”, rekao je Fidel Kastro.

Uz njega je bio i brat Raul Kastro, aktualni predsjednik Kube, koji je najavio da će i narednih pet godina biti na čelu Komunističke partije, pewnoai RTS.

Osamedesetdevetogodišnji Fidel Kastro posljednjih godina se rijetko pojavljuje u javnosti, a učestale su spekulacije u svjetskim medijima o njegovom zdravstvenom stanju./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -