Utorak, 16 srpnja, 2024

Kukić neizravno Izetbegovića nazvao predvodnikom islamističko-kriminalnog lobija u SDA

Must Read

Slavo Kukić, profesor na mostarskom Sveučilištu politički blizak Demokratskoj Fronti Željka Komšića u izjavi za Radio Slobodna Europa sugerirao je da je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović vođa islamističko-kriminalnog lobija u SDA

On je kazao kako još uvijek unutar SDA postoje dvije političke stranke – jedna koju je personificirao Sulejman Tihić i jedan krug oko njega, koji je sada u manjini, i druga radikalno islamistička.

– I to ne samo islamistička. Ja mislim da je ona mješavina jednog islamističko-kriminalnog lobija i sve upućuje na to da bi ta struja unutar SDA mogla pobijediti – ističe Kukić.

Na pitanje hoće li SDA, ukoliko Bakir Izetbegović bude izabran za predsjednika, “skrenuti u desno” i što bi to moglo značiti za Bosnu i Hercegovinu, Kukić odgovara:

“Ako se to dogodi, ja držim da SDA predstoje nešto jači unutarstranački potresi, pa čak i mogućnost izdvajanja dijela SDA-ovog članstva u novu političku stranku. Ali, to isto za Bosnu i Hercegovinu, po mom sudu, znači nove muke, jer definitivno imamo etno-političku radikalizaciju i sve bliže smo devedesetim godinama. To nije ugodno tvrditi, ali sve upućuje da idemo u tom pravcu“, zaključio je Kukić za RSE.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -