Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Kreten tvrdi da mu je izjava izvučena iz konteksta

Must Read
Nakon što je ujedinio javnost svojom izjavom “Štedite, nemojte jest’!” ministar Milorad Bahilj Baja nije uputio izvinjenje napaćenim građanima Federacije BiH, već je za skandalozno ponašanje okrivio novinare, koji su “izjavu izvukli iz konteksta”.

“Javnost želim obavijestiti da moja jučerašnja izjava, koju su mediji izvukli iz konteksta i prenijeli da bi dočarali socijalnu neosjetljivost mene kao ministra, nije prenesena u pravom smislu. Naprotiv, ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovjek, pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će, izgleda, ljudi moći jedino uštedjeti ako ne budu morali jesti, jer svaki mjesec moraju platiti režije, kao što su plin, struja, voda i ostale neophodne režije”, rekao je Baja Slikoviti.

U srceparajućem saopćenju za javnost Bahilj veli da njegova “jedina vizija i želja u radu od početka jeste briga za običnog čovjeka, zbrinjavanje njegovih socijalnih potreba, isticanje ekonomskih mjera koje će omogućiti bolji ambijent za zapošljavanje, ekonomski boljitak, zaštita domaće proizvodnje i uključivanje što šireg sloja građana u proces donošenja odluka”.

“Nisam mogao ni pretpostaviti kako će upravo taj razgovor sa medijima i moja pristupačnost, javnosti biti plasirana i predstavljena skandaloznom. Još jednom želim naglasiti kako sporna izjava ne odražava moju nezainteresovanost za probleme građana”, kazao je Bahilj, koji je poručio građanima, koji su ovu, iz konteksta izvučenu izjavu, shvatili kao provokaciju ili uvredu, da mu to nije bila namjera, te da će se kao i do sada zalagati za boljitak svih građana BiH.

Bahilj je inače poznat po svom slikovitom izražavanju pred kamerama pa je svojevremeno rekao da ne zna koja je cijena plina, jer ne koristi plin s obzirom na to da je iz Mostara.

Bahati Bahilj je vjerovatno zaboravio svoj odnos prema novinarima i u slučaju slupanog službenog automobila. Na pitanje novinara portala Žurnal.info, Bahilj je jasno i glasno, na slogove, rekao “šta te briga”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Unblemished Omerta

Finally! That was, I suppose, the first thought that came to the minds of most normal people in Bosnia...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -