Nikšić: Bahiljova izjava je bahata i moguća je njegova smjena

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je rekao da bi zbog bahate izjave “Štedite, nemojte jest’!” ministar Milorad Bahilj mogao biti i smijenjen.

“Ovo ne može proći bez reakcije. Izjava ministra Bahilja je neoprostiva, čak i kada je govorimo u šali. Učinit ću ono što mi dopuštaju Ustav i Zakon. Iskoristit ću svoje pravo i tražiti od ministra Bahilja da podnese ostavku ili da pokrenem pitanje njegove smjene”, rekao je premijer Nikšić za RSG radio.

On je dodao da će, prije svega, ministru Bahilju dati šansu da objasni javnosti zašto je i kako jučer novinarima, na pitanje kako preživjeti najavljena jesenja poskupljenja, rekao: “Štedite, nemojte jest’!”.

Podsjećamo da je ministar Bahilj bio izbor upravo Nikšićevog SDP-a, koji je sa SDA sastavljao platformašku Vladu FBiH. A i sam je Nikšić svojevremeno “nepromišljeno” priznao kako je znao posegnuti za intervencijom svojih prijatelja kada je komentarisao slučaj Gorana Bregovića i CT snimka na KCUS-u, ali tada nije posegnuo za svojom smjenom, već je rekao da “živimo u takvoj državi, takvom sistemu”.