Published On: Ned, stu 15th, 2020

Kovačević: Neće nam Izetbegović ili Komšić govoriti što ćemo raditi

Republika Srpska ima puno pravo koristiti svoje hidroenergetske potencijale i to će nastaviti raditi s novim značajnim projektima u suradnji sa Srbijom, poručio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da “Republika Srpska ima puno pravo, kao što joj je Ustav dao da ima svoju teritoriju za razliku od BiH koja je nema, i s toga ima i apsolutno pravo da raspolaže svim onim što se nalazi na teritoriji Republike Srpske na najbolji mogući način za nju i njene građane”.

“To nam neće zabraniti nitko, a pogotovo ne Bakir Izetbegović ili Željko Komšić”, izjavio je Kovačević za RTRS reagirajući na izjave povodom posjete premijera Srbije Ane Brnabić Republici Srpskoj.

Kovačević je naveo da “Sarajevo 25 godina nakon formiranja daytonske BiH ne može da se pomiri s činjenicom da Republika Srpska postoji i da ima svoja prava”.

“Dat ćemo im još 25 godina, pa i čitavu vječnost da prihvate da je Republika Srpska nepromjenjiva kategorija i da ima sva ona prava koja su zagarantirana Daytonskim sporazumom i Ustavnom BiH”, naveo je Kovačević.

On je istaknuo da BiH ima veoma malo prava i veoma malo nadležnosti.

“Tako će ostati i ubuduće ako se ne promijeni da Republika Srpska dobije još više prava. Sve dok je Republika Srpska jedinstvena i snažna, njihovi napori će biti apsolutno uzaludni”, poručio je Kovačević.