Published On: Čet, ruj 1st, 2016

KOTOR VAROŠ: Osam hrvatskih povratničkih obitelji dobiva “krov nad glavom”

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je u Kotor Varošu ugovore za izgradnju osam stambenih jedinica s povratničkim obiteljima hrvatske nacionalnosti, javlja Hrvatski Medijski Servis.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 233.000 maraka, a stambeni objekti bit će izgrađeni u narednoj godini u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (Saudijski razvojni program-SAF).
Ministar Čordaš je izrazio zadovoljstvo što će ovih osam obitelji riješiti svoje stambeno pitanje i naglasio da će nastaviti s aktivnostima koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu povratnika, ne samo na području Kotor Varoša nego i u drugim gradovima i općinama.
Povratnik iz sela Sokoline Josip Zeba, rekao je da je ovo za njega i njegovu obitelj važan događaj, te da s nestrpljenjem očekuje useljenje u kuću.
On se zahvalio ministru Čordašu na razumijevanju i pomoći povratnicima s područja kotorvaroške općine.
Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe i Vlada Republike Srpske, pored ovog projekta, na području općine Kotor Varoš realiziraju i druge projekte, a sve u cilju da se problemi povratničke populacije riješe, da imaju normalne uvjete za život, da se vrate na svoja ognjišta i ono što je najbitnije da tu i ostanu živjeti.
Na području ove općine, Ministarstvo i Vlada Republike Srpske uložili su značajna sredstva u obnovu i povratak.
Realizirani su, za povratnike, veoma značajni infrastrukturni projekti, projekti u oblasti poljoprivrede, kao i projekti pomoći udrugama, radilo se mnogo na obnovi, rekonstrukciji i izgradnji vjerskih objekata i stambenih jedinica.
U okviru projekta Rekonstrukcije stambenog fonda (OPEC), krov nad glavom dobilo je 13 povratničkih obitelji, a u drugoj fazi ovog projekta bit će izgrađene još tri stambene jedinice. Kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja bit će stambeno riješeno 38 povratničkih obitelji.
U poslednjih nekoliko godina Vlada i Ministarstvo za izbjeglice u raseljene osobe Republike Srpske u općinu Kotor Varoš uložili su oko 4.521.278, 89 KM.
Ministarstvo zaizbjeglicei raseljene osobe Republike Srpske, nastavlja s aktivnostima na realiziranju prioritetnih projekata, koji će doprinijeti kvalitetnijem životu povratnika ali i svih stanovnika općine Kotor Varoš, kažu u ovom ministarstvu./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x