Nedjelja, 14 travnja, 2024

DODIK: Promijenit ćemo Zakonodavstvo i izbrisati SIP kao osnovu za popise

Must Read
Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine odlučilo je da neće dostaviti  izvode iz Središnjeg biračkog popisa službenoj Banja Luci. Točnije Republici Srpskoj.
Izborno povjerenstvo Srpske tražilo je od SIP-a dostavljanje središnjih biračkih popisa građana tog entiteta i Distrikta Brčko BiH potrebnih za održavanje referenduma o Danu RS-a koji je najavljen za 25. rujan. Zahtjev je odbijen kao neosnovan.
U intervjuu za N1, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinoć je kazao da, u slučaju da SIP odbije zahtjev Republičkog povjerenstva, postoji drugi plan.
“Ako nam ne daju popise, to je onda još bolja stvar. Mi ćemo onda preispitati naše zakonodavstvo pa ćemo izbaciti da je osnova za popise Središnje izborno povjerenstvo. Stavit ćemo da su to popisi koji će uraditi onda neki naš organ, lokalna zajednica ili nešto slično. A sada ćemo mi koristiti neke popise koje ćemo mi dati verifikacijom jer smo mi zaduženi, naši organi, a oni koji nisu na popisima moći će glasovati i u to se upisati”, kazao je Dodik za N1.
Dodao je da će referendum biti održan 25. rujna i da “nitko o tome ne treba brinuti da će biti drukčije”.
“Prema tome, mogu da zabranjuju i rade što hoće. Ustavni sud nije se pokazao kao mjesto objektivne odluke, inzistira se samo na provođenju priče o RS i kako je to navodno obavezujuće, kao da mi to ne znamo da pročitamo da piše da je obavezujuća odluka Ustavnog suda a da ja pitam kako nije obavezujuća za konstitutivnost Srba u Federaciji”, kazao je predsjednik RS u intervjuu za N1.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -