Kosovski premijer si povećao plaću jer mu trebaju kravate, na poslu ga dočekalo iznenađenje

Neobičan prizor ovih je dana osvanuo ispred zgrade vlade u Prištini. Na ogradi je nekoliko stotina kravata i košulja. Prosvjed je to zbog odluke kosovskog premijera Ramusha Haradinajda mu se udvostruči plaća, pa sada iznosi gotovo 3 tisuće eura.

Pri tome je kao razlog naveo kako mu za svakodnevni posao trebaju nove kravate i košulje. Plaća se povećava i za druge visoko-pozicionirane državne djelatnike zbog čega prosvjeduju stanovnici jedne od najsiromašnijih europskih zemalja.

“Prije tjedan dana kosovski premijer je rekao kako mu je potrebno povećati plaću. Jedan od razloga je kako bi kupio košulje i kravate. Mi smo pokrenuli inicijativu da dobri ljudi daruju svoje košulje i kravate kako bi ih poslali premijeru. Dok god mu treba pomoć naroda, imat će je. Dovoljno je da smanji svoju plaću jer ćemo mu za ovako neophodne stvari uvijek biti spremni pomoći. Cilj nam je prikupiti 365 kravata kako bi imao jednu za svaki dan. Trebaju mu različite kravate za svaki sastanak, čak i za sastanke s djecom ima posebne kravate“, kaže Kushtrim Mehmeti, nevladina organizacija Iza zidova